Home Kultainen sulka Debyyttisingleni on julkaistu! Kuuntele biisi tästä

Debyyttisingleni on julkaistu! Kuuntele biisi tästä

by miaumai

Tänään on se päivä kun oma biisini julkaistaan. Tie tähän pisteeseen on ollut minulle täysin ennalta arvaamaton mysteeri ja nyt kun katson taaksepäin niin oikeastaan kaikki näyttää menneen jollain suurella suunnitelmalla hyvin luonnollisesti ja loogisestikin.

Minulla oli pitkälle aikuisikään asti ajatus, että ”muut” ovat taiteellisesti lahjakkaita. En pitänyt itseäni edes luovana. Olin tottunut ajattelemaan, että kaikissa muissa on lahjakkuutta ja minä vain nautin heidän aikaansaannoksistaan. Jossain vaiheessa löysin oman luovuuteni ja aloin yhä enemmän keskittyä siihen kirjoittamisen, korujen tekemisen ja muun myötä. Opiskelin hetken näyttelijäntyötä ja jouduin lopettamaan opinnot kesken laulujakson. En päässyt osallistumaan lauluesityksiin elävälle yleisölle ja se jäi harmittamaan. Minulle jäi silloin tunne, että tulen löytämään sen vielä edestäni… Enpä olisi arvannut sen tarkoittavan omaa biisiä!

Olen blogiyhteistöiden kautta saanut paljon ihania ja voimauttavia kokemuksia äänenkäytön ja laulamisen parissa mm. karaoke- & tunnelukkovalmentaja Enja Ikäheimon ja laulunopettaja Liisi Petterssonin kanssa.

Mahdollisuus oman biisin äänittämiseen lähti myös blogiyhteistyöstä. Laulaja ja lauluntekijä Sonja Jokiranta otti minuun yhteyttä kolme vuotta sitten. Hän kertoi yrityksestään Luovuuden Lakeus ja konseptistaan tehdä ihmisille heidän elämäntarinastaan räätälöityjä  biisejä. Hän ehdotti, että tapaisimme ja hän tekisi minusta laulun. Tapasimme Helsingissä eräässä hotellihuoneessa ja juttelimme muutaman tunnin. Tästä tapaamisesta syntyi kappale.

Kirjoitin yhteistyöstämme silloin blogipostauksen. Voit lukea sen tästä.

Tapaamisen jälkeen Sonja lähetti minulle version tekemästään kappaleesta ja juttelimme jo silloin alustavasti, että voisin tulla laulamaan biisiin joskus esim. kertosäettä kun se äänitetään studiossa. Puheet jäivät silloin  suunnitelman asteelle ja biisi unohtui kolmeksi vuodeksi. Kunnes muutama kuukausi sitten Sonja otti minuun yhteyttä pitkästä aikaa ja kysyi haluaisinko tulla studioon laulamaan koko biisin.

Olin todella ilahtunut ja  inspiroitunut ajatuksesta,  vaikka ajatus herätti myös epävarmuuden. Enhän minä ole mikään laulaja. Luotin kuitenkin Sonjan ammattitaitoon ja ajattelin, että jos hän uskoo minuun, silloin pystyn siihen. Otimme biisin sanat uudelleen käsittelyyn ja hioimme niitä yhteistyössä Sonjan kanssa. Olihan kolmessa vuodessa tapahtunut paljon. Saimme biisistä täydellisesti minulle istuvan ja tuottaja Samuli Turunen teki upeaa työtä luodessaan biisiin hienon äänimaiseman.

Studiossa lauloin biisin läpi noin 5-6 kertaa kokonaisuudessaan. Lisäksi lauloin muutamaan kertaan kertosäettä ja eri kohtia. Nauhoitukset sujuivat nopeasti. Koin studiossa, että ääneni vasta lämpeni kun olimme jo saaneet laulun nauhalle. Lähdin iltamyöhällä Lapualta Hyvinkäälle junalla ja Samuli laittoi minulle jo kotimatkalla sähköpostissa valmiin biisin. Omaa biisiä oli epätodellista kuunnella ensimmäisiä kertoja ja minun piti kuunnella sitä monta kertaa peräkkäin sisäistääkseni mitä oli juuri tapahtunut. Minulla oli nyt todella oma biisi purkissa.

Kuuntelen omaa lauluani erittäin kriittisesti, mutta harjoittelen päästämään irti. Ja luottamaan, että lauluni on täydellinen epätäydellisyydessäänkin. Enkä todella edes lähtenyt tekemään tätä osoittaakseni olevani laulaja. Vaan osoittaakseni itselleni ja samalla vähän muillekin, että niin monenlaiset asiat ovat mahdollisia kuin mille annamme mahdollisuuden. Voimme rikkoa omia uskomuksiamme siitä mihin ajattelemme pystyvämme ja mihin emme.

Onnesta kiinni saa –  kappale on omasta mielestäni erittäin onnistunut. Sonja loi ihanan sävelen ja sanat joihin todella voin samaistua. Samuli loihti mukaansatempaavan äänimaiseman viidakkorumpuineen. Olen todella ylpeä ja kiitollinen näiden ammattilaisten aikaansaannoksista. Voin seisoa ylpeänä tämän heidän tekemän upean biisin takana. Kun kuuntelutin biisiä ystävilleni sain paljon ihania ja kannustavia reaktioita, joiden siivittämänä julkaisukaan ei jännittänyt niin paljoa. Biisi on nauhoitettu muutamia viikkoja sitten ja tänään se on ulkona.

Klikkaa kuvaa niin pääset Spotifyhyn  kuuntelemaan biisini ONNESTA KIINNI SAA.

ONNESTA KIINNI SAA
säv. san. sov. Sonja Jokiranta
Tiedän mitä tarkoittaa
kutsuva turvaton syli
Tai kun joku omin ehdoin
vain kävelee sun yli
Rakkaudeton rakkaus
joka salaa tarttuu kiinni
ja se katkeran suloinen päivä
kun se ei vastaa toiveisiini
Mutta tänään hengitän vuori-ilmaa
Onnesta kiinni saa
Kun uskaltaa unohtaa
Pelon koukut irrottaa ja
lentää vapaana
Sademetsän temppelit
kasvoni uudeks loi
Metropolit juna-asemat
mut vihdoin kotiin toi
Ei enää tarvitse
hakea vaaroista turvaa
Tähän pysähdyn
maalaismaisemaani maalaan
Ja tänään hengitän vuori-ilmaa
Onnesta kiinni saa
Kun uskaltaa unohtaa
Pelon koukut irrottaa ja
lentää vapaana
Katso missä minä lennän
Sain niin ihanan elämän
Itse päätin mikä musta tuli
Olen paljon enemmän kuin luulin
Onnesta kiinni saa
Jos uskaltaa unohtaa
Pelon koukut irrottaa ja
lentää vapaana
Onnesta kiinni saa
jos uskaltaa unohtaa
pelon koukut irrottaa ja
lentää vapaana

Lauluntekijä Sonja Jokirannan kuvaus biisistä:
Lattarivaikutteista dream-popia oleva kappale kertoo tarinan vakavasta traumasta
toipumisesta ja todellisen onnen ja mielenrauhan löytymisestä. Kyseessä on myös
eräänlainen kasvumatka, jonka aikana saa luvan päästää irti menneestä ja ottaa
uuden tulevaisuuden iloiten vastaan.


Kuuntele debyyttisingleni ONNESTA KIINNI SAA nyt Spotifystä.

Jos sinuakin kiinnostaa yhteistyö Sonja Jokirannan kanssa niin saat häneen yhteyden Luovuuden Lakeus sivujen kautta. ”Tilaa itsellesi tai läheisellesi uniikki kappale haluamastasi aiheesta tai teemasta. Teemme musiikkia sekä ammattilaisille että yksityishenkilöille.”

Jos sinulla ei ole Spotifytä, voit kuunnella biisin myös youtubesta tästä linkistä. 

Lue myös artikkelini:
Sisäisen turvan tunteen vahvistaminen -verkkokurssi
Kun saavut rakkauteen, rakkaus saapuu sinuun.
Trauma on se mitä koit, ei se joksi synnyit
Traumaattiset kokemukset muuttuvat usein uhrin häpeäksi
Jokainen kipusi ansaitsee ja tarvitsee tulla nähdyksi rakkaudessa
Kuulutko sinäkin heihin jotka eivät tunnu löytävän elämässä paikkaansa? Kuulutko etsijöiden heimoon?
Anna maailman rikkoa sydämesi niin uskallat todella rakastaa
Se miten puhumme toisillemme kertoo sisäisestä turvan tai turvattomuuden tilasta
Lauluntekijää tapaamassa; Sonia Icaros tekee elämäntarinoista lauluja

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: