Home Kultainen sulka Hylätyksi tulemisen pelko järisyttää olemassaolon perustaa

Hylätyksi tulemisen pelko järisyttää olemassaolon perustaa

by miaumai

Hylätyksi tulemisen pelko koskettaa meistä varmasti lähes jokaista, tai ainakin hyvin moni tunnistaa tuon pelon itsessään. Hylätyksi tuleminen koskettaa meitä niin syvältä että sen kokeminen tuntuu joillekin lähes yhtä todelliselta ja kauhealta kuin kuolema. Kun koemme tulleemme hylätyksi ja lakkaamme olemasta jollekin, jollekin joka on meille tärkeä, se osuu syvimpään ja kipeimpään perusturvallisuudessa olevaan haavaamme. Tuo haava on saattanut syntyä hyvin varhain lapsuudessa tai vähän vanhempana mutta yleensä se tulee siitä ettemme ole tulleet nähdyksi kun sitä eniten olemme tarvinneet, tarpeemme on ohitettu, olemme jääneet vaillle hoivaa ja turvaa jota olemme kaivanneet tai kokeneet suoranaisen hylkäämisen kokemuksen.

Nuo kaikki kokemukset ovat synnyttäneet meihin tunnelukkoja ja hylkäämisen  tunnelukko voi olla todella elämää hallitseva kaikessa vahvuudessaan. Oma elämänlaatu saattaa kärsiä tuon tunnelukon seurauksena monin tavoin ja sen muuttamiseen saattaa olla vaikea saada mitään yhteyttä. Jos vanhemmat ovat olleet esimerkiksi alkoholisteja hylkäämisen tunnelukko saattaa olla vahva. Myös vanhempien toisenlainen fyysinen tai henkinen poissaolo on saattanut aiheuttaa saman.

michael-d-beckwith-120045

Hylkäämisen tunnelukko on hyvin määrittävä tekijä elämässämme jos emme pura ja selvitä sen syitä ja taustoja. Jos emme löydä jonkinlaista turvaa itsessämme niin välttelemme tuon pelon kohtaamista viimeiseen asti joskus todella vahingoittavillakin tavoilla.

Hyvin usein alitajunta pyrkii käsittelemään asioita tuomalla ne nenämme eteen. Siksi erityisesti vahvasti hylkäämisen tunnelukosta kärsivä ihminen kohtaa juuri sitä mitä eniten pelkää, hän kokee tulevansa usein hylätyksi ihmissuhteissaan. Tunne mikä meissä on sisäisesti vahvana pyrkii tulemaan päivänvaloon tapahtumien kautta jotta voisimme kohdata sen ja eheytyä mutta voi olla todella vaikea käsitellä sitä yksin, koska sisäinen kipu on niin valtava. Jotta saisi itseään vahingoittavan ja toistuvaan kärsimykseen ajavan käytöksen ja kierteen katkaistua pitäisi oppia ymmärtämäänn tunnelukon juurisyitä.

Jos tunnelukot eivät ole sinulle tuttuja mutta epäilet että kärsit niistä ja haluaisit tietää tilanteestasi enemmän voit tehdä tunnelukkotestin.

Hylätyksi tulemisen pelko saattaa oireilla läheisriippuvuutena. Oman puolison poissaolo tai pois lähteminen esimerkiksi vain oman harrastuksensa pariin voi ahdistaa hyvin syvästi. Tuntuu että mistään maailmassa ei saa turvaa eikä mihinkään voi luottaa. Tiedän nämä tunteet omasta takaa, itselläni tämä tunnelukko on ollut voimakkaana aiemmin. Tiedän myös kokemuksesta että siitä on mahdollista vapautua. Tuo sisäinen tunnevyyhti on mahdollista purkaa ja on mahdolllista saada kokea luonnollisempia ihmissuhteita, rennompaa suhtatumista asioihin ja kevyempää olemista.

Jos olet valmis työstämään tätä tunnelukkoa tulet myös pääsemään siinä eteenpäin. Oma tahtosi  riittää jo pitkälle ja oikeanlainen tuki matkalla on isoksi avuksi. Tunnelukkoa voi oppia ymmärtämään itseään tarkkailemalla ja esittämällä itselleen oikeita kysymyksiä. Usein pelkkä tietoiseksi tuleminen tunnelukosta voi auttaa sen kanssa eteenpäin ja pikkuhiljaa vapaammaksi siitä.

diego-ph-234157

Avaamo terapia tarjoaa sinulle yhden vaihtoehdon lähteä työstämään hylkäämisen tunnelukkoasi.  Kurssilla vastaat juuri niihin kysymyksiin joiden kautta hahmotat paremmin oman tunnelukkosi syntysyitä ja saat mahdollisuuden niiden kautta tulla  tietoisemmaksi siitä mallista jota sisäiset tunteet saavat sinut toistamaan. Ymmärrät paremmin miksi toimit miten toimit ja sinun on sitä kautta helpompi lähteä muuttamaan käytöstäsi. Ymmärrys on avain. Kun tulet tietoisemmaksi sinua ohjaavista sisäisistä tunteista tulet samalla niistä myös vapaammaksi. Tunnelukkojen kanssa voi joutua tekemään töitä mutta palkinto siitä työstä on uudenlainen oleminen joka kantaa parhaimmillaan  koko loppuelämän.

Oikeiden kysymysten avulla voit löytää paljon uusia näkökulmia itseesi ja toimintaasi, itseymmärryksesi kasvaa ja opit enemmän myötätuntoa itseäsi kohtaan. Pääset epäterveistä ihmissuhteista kun lakkaat toistamasta samaa kaavaa johon tahtomattasi ennen ajauduit. Voit ostaa kurssin tästä ja saat 10% alennuksen koodilla maiju17

Kun lähdet työstämään tunnelukkoasi voit joutua kokemaan paljon epämiellyttäviäkin tunteita. Tunteiden kokeminen on tapa käsitellä niitä ja päästä niistä vapaaksi. Jos sinulla on taustalla vakavia traumoja huolehdithan että sinulla on tukea saatavilla esimerkiksi henkilökohtaiselta terapeutiltasi. Voit myös koko kurssin ajan olla henkilökohtaisesti yhteydessä kurssin kehittäjään Anneli Pohjolaan joka on käynyt mm. kuusi vuotta psykoterapeuttiopintoja ja on valmistunut  kognitiiviseksi psykoterapeutiksi. Hänellä on 15 vuoden työkokemus terveydenhoitoalalta. Hän on itse näiden kurssilla esitettyjen kysymysten ja harjoitusten avulla onnistunut  vapautumaan hylkäämisen tunnelukosta, siksi hän tahtoo tarjota saman avun muilekin. .

”Toivon, että saan olla sinulle avuksi joko verkkokurssien muodossa taikka henkilökohtaisella palvelulla. Muutoksen odottaminen on tuskaa. Kun odottaa, että oma olotila muuttuu kuin ihmeen voimasta, voi odottavan aika käydä tuskallisen pitkäksi. Joskus on hyvä vain tehdä päätös ja huomata, että se miten olen tähän saakka toiminut johtaa aina samanlaiseen lopputulokseen. Jos haluat muutosta, on muutos lähdettävä tekemään itse mutta apua siihen kannattaa aina hakea.” – Anneli Pohjola, Avaamo Terapia

AVAAMO TERAPIAN VERKKOKAUPPAAN TÄSTÄ
Saat verkkokaupan kurssit 10% alella syöttämällä maksukohdassa koodin maiju17

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

8 comments

Minnea/Minnean muruja 22.8.2017 - 10:37

Tosi mielenkiintoinen teksti! Tuo tunnelukkotesti on kyllä käytävä tekemässä!

Reply
miaumai 22.8.2017 - 20:58

Suosittelen! 🙂

Reply
Niinapaju 22.8.2017 - 20:32

Tämä tunnelukkoasia jäi minuakin kiinnostamaan. Olen lukenut psykologiaa jonkin verran ja sen yhteydessä sivunnut tätä aihepiiriä monesti. Ehkä tuon testin voisi tehdä itsekin!

Reply
miaumai 22.8.2017 - 20:59

Kannattaa tehdä, sen kautta voi ymmärtää itseään paljon.

Reply
marja liljeström 23.8.2017 - 03:21

Psykologiassa puhutaan fiksaatioista. Tunnelukko on popularisoitu termi. Kovin totta tuo hylätyksi tulemisen tunne. Hienoa että olet itse saanut apua.

Reply
HeidiKaroliinaA. 24.8.2017 - 06:56

Tärkeästä asiasta kirjoitit 🙂

Reply
Katri 24.8.2017 - 17:36

Ihana teksti ja osuva! Apua jo tekstissä ja hyvin linkitetty tuo testi. Saa hyötyä jo pelkästä lukemisesta ja testin tekemisestä, mutta antaa mahdollisuuden päästä myös pidemmälle. Tykkään!

Reply
miaumai 25.8.2017 - 15:59

Kiitos Katri 💖

Reply

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: