Home Life Style Kotieläinpihojen helmi

Kotieläinpihojen helmi

by miaumai

Kävimme koko perheen voimin kesän viimeisellä lomaretkellä ihanalla kotieläinpihalla jollaista ei Suomesta uskoisi edes löytävänsä. Jos joku muukin haluaa kokea tuon ihanuuden vielä tänä kesänä niin se on auki enää muutaman päivän, enää vain elokuun ajan.  Tuota monipuolista kotieläinpihaa pitää aivan hurmaava pariskunta jotka todella nauttivat elämäntyöstään. Ainakin asiakkaalle välittyy kuva että tässä ei ole kyse vain työstä vaan rakkkaasta kutsumuksesta ja elämäntavasta.

DSC_0703 (2)

Huvituksemme tähän asti  kesän osalta ovat jääneet aika yksinkertaisiksi, olemme käyneet vain  Linnanmäellä ja Zoolandiassa sukulaisten kanssa tätä aikaisemmin. Uimarannallakaan ei ole tullut oltua juurikaan koska Suomen kesä…. Odotimme Taaperon ensimmäistä uintikesää innolla mutta toisin kävi. Kävimme rannalla pulikoimassa muistaakseni 3 kertaa. Itsekin heitin talviturkin vasta heinäkuun puolivälissä, en muista niin myöhään tehneeni kesän ensimmäistä uintireissua ehkä koskaan. Kesä  kului enimmäkseen kotipihalla ja maalla mummin luona. Kaikinpuolin ihana kesä kuitenkin ollut, vaikka säät oli mitä oli. Tämä viimeinen reissu lemmikkipuistoon jäi mieleen kaikessa viehättävyydessään ja oli mukava kesän lopetus. Tätä vierailua on ihana muistella vielä pitkään.

Lomamäen lemmikkipuisto on ihan oma maailmansa Inkoon maaseudulla. Se sijaitsee pienen hiekkatien päässä täysin omassa rauhassaan ja kun parkkipaikalta kulkee sisään lemmikkipuiston alueelle niin ainakin itselle tuli sellainen olo ettemme ole enää Suomessa vaan tulimme johonkin aivan omanlaiseen maahan. Koko pihapiiri oli täynnä satua ja mielikuvitusta.  Lomamäen lemmikkipuistoa on pidetty ja rakennettu pikkuhiljaa jo 20 vuoden ajan mutta itse kuulin siitä vasta tänä kesänä ensimmäistä kertaa ja kun näin kuvia paikasta niin ajattelin että tuonne täytyy päästä.

DSC_0901 (2)

DSC_0899 (2)

Kalkkunoiden, minihevosten, aasin, erilaisten lintujen, koirien, pesukarhujen, rotan, liskojen, chinchillan, maaoravan, possujen, maakilpikonnan ja monien muiden ihmeellisten otusten lisäksi pääsimme lähietäisyydeltä näkemään myös ketut mitä kovasti odotinkin.

DSC_0796 (2)

Toinen, valkoinen, on pelastettu kettutarhalta. Kettutarhojen vastustaminen on lemmikkipuiston omistajien sydämen asia. Tämän ihanan  ketun ulkonäkö ei sopinut turkiksiin vaan se oli tarhalla ”roskaa.” Eri väristen silmiensä ja vääntyneiden tassujensa takia se ei sopinut kettukaulukseksi. Niinpä paikan omistaja pelasti sen  hoiviinsa.

DSC_0724

Toinen kettu, punakettu, oli menettänyt emonsa ja jäänyt pentuna orvoksi. Emo oli jäänyt auton alle ja oli pelastettu tien vierestä sisaruksensa kanssa. Tästä ketusta tuli kuitenkin liian kesy eikä sitä voitu enää vapauttaa luontoon kuten sisaruksensa. Sillä olisi ollut liian suuri vaara tulla tapetuksi  joten se jäi lemmikkipuiston hoiviin.

DSC_0866 (2)

DSC_0871 (2)

DSC_0872 (2)

Eläinrakas taaperomme antaa ketulle pusuja.

DSC_0794

DSC_0853 (2)

Nyt nämä ketut asuvat kahdestaan isossa metsän keskelle rakennetussa aitauksessa ja ilahduttavat lemmikkipuiston vieraita upealla olemuksellaan.

Lapsille riitti tekemistä. Paikalla oli pomppulinna, hiekkalaatikoita, trampoliini ja eläimiä sai valvotusti silittää pitää sylissä ja ruokkia.

DSC_0882

DSC_0893 (2)

Aasi jonka turvassa komeilee pääkallo.

DSC_0689 (2)

Kalkkunat olivat kilttejä vaikka lapsia ne pelottikin.

DSC_0890 (2)

DSC_0727

Tämä lintu rakasti lapsia.

DSC_0683 (2)

Nämä papukaijat olivat ulkona vapaina.

DSC_0844

DSC_0748

Meidän lapset saivat myös tutustua lemmikkipuistossa käärmeeseen läheltä. Kun paikan omistaja toi käärmeen tervehtimään meitä lapset menivät vaistomaisesti ensin selän taakse piiloon ja heitä pelotti. Omistaja kuitenkin antoi lasten tutustua käärmeeseen rauhassa ja rohkaisi heitä ensin koskemaan käärmettä ja lopulta molemmat lapset piti käärmettä vielä kaulallaan. Ja niin oli selätetty lasten ennakkoluulot ja pelot käärmeisiin nopeasti. Tyttömme vielä ihastui käärmeeseen niin että kyseli loppuajan minulta saisiko sitä käärmettä pitää vielä uudelleen.

DSC_0714 (2)DSC_0715 (2)

Meillä hurahti monta tuntia Lomamäen kotieläinpuistossa. Omistajat kertoilivat kaikista eläimistä tarinoita ja niillä oli jokaisella oma historiansa miten ne olivat päätyneet nykyisille omistajilleen. Sää ei oikein suosinut niinkuin ei muinakaan päivinä koko kesänä joten välillä oltiin suojassa sadetta katoksen alla tai sisätiloissa. Paikalla oli pieni kahvila ja mukava terassi. Tunnelmallinen terassi vei jonnekin ihanaan tropiikkiin sateen keskellä.

DSC_0820 (2)

Tämä paikka tulee varmasti olemaan esi vuonnakin vierailukohteena ja otetaan  siskon lapset ehdottomasti mukaan.

Lomamäen lemmikkipuiston kotisivut ja facebook sivut.

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

4 comments

marja liljeström 29.8.2017 - 05:59

Ihania kuvia postauksessasi. Minäkin heitin talviturkin vasta heinäkuun puolella. Todella hyvä, että paikan omistaja on pelastanut nuo ketut. Lapset sata varmasti viihtyivät tuolla kotieläinpihalla!

Reply
Milja 29.8.2017 - 11:11

Todella kauniita kuvia! Paikka vaikuttaa tosi kivalta, on hienoa että omistajat ovat omistautuneet eläinten auttamiseen. 🙂

Reply
Anne 29.8.2017 - 12:39

Tosiaan tämän kommentiboksin sivut jäävät näkymättömiin omalla selaimellani, mutta löytyyhän tämä kun apuja saa 🙂

Ihanat ketut! Ja miten kesyjä ovat. Varmaan elämäys lapsille, ja aikuisellekin.

Reply
Liinail 30.8.2017 - 03:30

Ihana tuo valkoinen kettu, kaunis kuin mikä! 🙂
En olekaan koskaan kuullut tällaisesta eläinpuistosta, tarvitsee laittaa korvan taakse ensi kesää varten, koska nuo ketut… :3

Reply

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: