Home Herkkyys Kun yhteys on katki, maailma on rikki

Kun yhteys on katki, maailma on rikki

by miaumai

Emme ole erillisiä toisistamme. Olemme osa suurta kokonaisuutta. Kun aletaan keskittyä kokonaisuudesta vain yhteen osaan, muut kuihtuvat. Näin on käynyt planeetallemme. Olemme keskittyneet vain ihmisiin ja omiin tarpeisiimme muita samalla polkien.

Yhteyden puute on vienyt tämän maailman tuhoon. Kun puhutaan vain yksilöistä tai ylipäänsä pelkästään  ihmisten hyvinvoinnista ja koitetaan luoda hyvinvointia ajattelemalla vain yhtä eliölajia se ei saa kokonaisuudessa paljon hyvää aikaan. Päinvastoin. Jos emme ymmärrä yhteyttä toisiimme niin joku joutuu kärsimään. Olemme yksi ja sama, kaikki yhtä tällä planeetalla. Näkymätön energiaverkko yhdistää meidät toisiina. Kaikille tämä ei ole edes totta, ja se on osa ongelmaa.

Kun yhteys tiedostetaan todeksi  sen voi nähdä ja tuntea.  Yhteyteen palaaminen tuntuu samalta kuin paraneminen. Jokin osa meissä eheytyy yhteydessä. Se osa mikä kärsi ja sairasti  irrallisena yhteydestä, se korjaantuu kuin itsestään kun se pääsee kosketuksiin jälleen Pyhään Yhteyteen. Se on kuin kaste parantavaan  elämän veteen. Se luo kaiken aidon merkityksellisyyden ympärillemme.

Yhteys on sitä, että olemme kosketuksessa itseemme, tiedostamme itsemme olevan yhtä luonnon kanssa. Ei ole tekoa tai ajatusta jolla ei ole vaikutusta ympäristöömme. Tämän tiedostaminen on yhteyden kokemista.


Maailma pelastuu vastakkaisella reseptillä kuin se tuhotaan – Kun yhteys on katki maailma hajoaa 

Maailma on paljon monimutkaisempi ja kompleksisempi kuin järkemme käsittää. Elämässä on lukemattomia hienovarasisia tasoja joista meillä ei välttämättä ole vielä aavistustakaan. Onneksi tietoisuus alkaa lisääntyä ja alamme huomata, että kasvitkin kommunikoivat ja eläimillä on myös tunteet ja tietoisuus. Kun olemme yhteydessä kaikkeen olevaan tuo yhteys ei ole vain romantisoitua satua vaan se on totta. Se on kuitenkin helppo sulkea pois kun mielen maailma vaikuttaa niin todelta.

Kun ihminen elää pelkän järjen tasolta, silloin tarvitseekin tiedettä ymmärtääkseen alkuperänsä. Kun yhteys on kadonnut, tiede on linkki järjestä sydämeen, parhaimmillaan. Tieteen kautta saamme jonkinlaisen todistuksen sille minkä syvällä sisimmässä tiedämme todeksi. Kun järjestä on tullut jumala se tarvitsee tiedon oman ymmärryksensä taajuudelta. Tiede palvelee mieltä mutta lopulta sydämestä käsin tapahtuu kotiinpaluu yhteyteen.

Maailma on suuri mysteeri. Olemme  kuulleet jo kasvien tekemää musiikkia ja ymmärrämme koko ajan paremmin eläinten kommunikointia. Mutta edelleen ymmärrämme sen suurelta osin mielemme kautta, järjen avulla. Ymmärrämme, että näin on mutta kun mieli kytkeytyy päälle niin emme tunne sitä, emme elä tuota yhteyttä todeksi. Kun uskallamme aidosti laskeutua yhteyteen syvimmän osan kanssa itsestämme ja alamme todella tuntea, että yhteys on totta, maailman tila alkaa parantua. Niiden  ihmisten joille tuo sanaton yhteys on jo todellisuutta tulisikin koota voimansa ja elää todeksi kokemansa yhteys. Sillä on suurempi parantava voima ja laajempi vaikutus  kuin voimme ehkä uskoakaan.

Hyvinvoinnin_bannerit_alehdet_300x250
Maailmantuskasta ja yhteyden rakentamisesta

Sanoin eilen miehelleni, että me ihmiset olemme oikeasti kuin Avatar – elokuvassa kuvattu Nàvi-heimo. Olemme vain kadottaneet yhteyden Pyhään Puuhumme. Oikeastaan koko puu on kateissa suurimmalta osalta. Se miten yhteiskunta määrittää tavaksi elää, ohjaa suurimmaksi osaksi ihmisiä. Yhteys tiedostavaan itseen, ympäröivään luontoon ja suurempaan mysteeriin on jotain ”mihin ei ole aikaa” vaikka se on tärkein asia kaikista.

Voimme aina kuitenkin valita. Kun tietoisuutemme kasvaa voimme valita  istuttaa tuon ”pyhän puun takapihallemme” ja alkaa vahvistamaan yhteyttämme siihen. Se tarkoittaa, että vaalimme aitoon yhteyteen vieviä asioita ja annamme niille aikaa ja tilaa elämässämme. Eli mikä tahansa meille edustaakaan tuota Pyhyyttä ja yhteyttä siihen, siihen on tärkeä keskittyä. Pyhyyttä on tärkeä pitää hengissä, koska se ruokkii yhteyden kaipuutamme ja voimauttaa syvältä sisimmästä meitä toimimaan oikein. Se auttaa meitä tunnistamaan ja  kuuntelemaan aitoja arvojamme.  Meidän tulee taas oppia tunnistamaan se yhteys joka meillä jo on, minkä tässä hetkessä olemme kadottaneet mielen meteliin.

Yhteys ja ykseys  ei ole pelkkä ajatuksen tasolla elävä teoria, vaan se on kaiken ydin ja sen löytyminen  on ainoa  tapa pelastaa maailma. Jokainen ihminen joka istuu hiljaa metsässä luoden yhteyttä itseensä tunteidensa ja ajatustensa takana, tekee sanatonta maailman pelastustyötä, koska tietoisuuttamme kasvattamalla nostamme tämän maailman mahdollisuutta pelastua.

Kun olemme kanssakäymisissä ihmisten kanssa joilla on syvempi tietoisuus ykseydestä, kasvatamme samaa kykyä itsessämme. Sellaisen ihmisen läsnäolossa resonoimme itsekin oman luonnollisen yhteytemme esiin. Näiden ihmisten läsnäolo on meille hyvin tärkeää keitä ikinä he ovatkaan meille. Yksinäisyys ja meditaatio ovat myös hyvää lääkettä kadonneen yhteyden paikantamiseen. Totuus löytyy itsestä, ja jokaisen täytyy tehdä tuo löytöretki itseensä. Totuuden ja yhteyden löytämällä itsestään, sen voi elää todeksi ulospäin maailmaan.

Me emme löydä takaisin ykseyteen ulkoisin keinoin, vaan hljentymällä ja pysähtymällä. Löydämme syvemmän yhteyden sitä mukaa kun uskallamme luopua ulkoisen maailman määrittävistä normeista.  Kun uskallamme yksitellen tiputtaa pelon vallan siitä mitä meille sanotaan miten meidän kuuluu elää ja aamme todella kuulla syvimpiä tarpeitamme, palaamme askel askeleelta takaisin siihen kuinka me koemme sydämessämme, että meidän tulee elää. Tuon kuuntelemisen lisääntyessä myös yhteys Pyhään Puuhun eli kaikkeen olevaiseen ja luonnollisen ympärillämme vahvistuu.

DSC_0152.JPG

Mieli sanoo vielä useimmille, että kaikki puhe yhteydestä on vain satua ja idealismia. Mutta kun katsomme ympärillemme niin koko maailmamme järjettömyys perustuu yhteyden kaipuuseen ja sen puutteeseen ja  metsästämiseen. Addiktiot, materialismi  ja kaikenlainen henkinen pahoinvointi kumpuaa lähtöhtaisesti tyhjistä arvoista ja siitä, ettemme täyty sillä mikä elävöittää meitä aidosti. Yhteys ja läsnäolo itseen ja toisiin. Siinä on merkityksellisyyden perusta. Tommy Hellsten totesi keskustelussamme viisaasti ”Ihminen ei voi koskaan saada tarpeeksi sitä mitä hän ei tarvitse.” Ja niin se on, jahtaamme kuin käärmeen hännänpäätä jatkuvasti juostessamme oravanpyörän houkuttimessa. Jos koitamme paikata tyhjyyden tunnetta hankkimalla lisää rahaa, lisää statusta tai materiaa se aiheuttaakin vain lisää tyhjyyttä ja onnettomia ihmisiä. Ulkoiset seikat eivät koskaan tyydytä henkistä syvempää tarvetta aitoon yhteyteen itseemme ja luontoon.

Olemme ajautuneet liian kauas todellisuudesta ja todellisuus on näin ollen  muuttunut meille  epätodelliseksi. Tosiasiassa epätodellisuus on harhauttavasti muuntautunut todellisuudeksi ja se on suistanut meidät epäterveelliseen elämäntapaan joka saa ihmiset ja eläimet ja koko luonnon voimaan huonosti.

Kun yhteys on kadonnut  kaikki tuntuu merkityksettömältä ja tyhjältä. Ihmisten joukossa jossa yhteys puuttuu tunnemme itsemme yksinäiseksi, kun taas  aidossa kohtaavassa  yhteydessä emme ole koskaan yksin. Jokainen ajatus jonka ajattelet on yhteydessä maailmaan, tiedostitpa sitä tai et. Jokainen teko jonka teet tai jätät tekemättä  on merkityksellinen koko yhteisöllemme. Itssensä aliarvioiminen on yksi oire yhteyden puutteesta. Kun olemme yhteydessä koemme itsemme merkitykselliseksi, mitään vähättelemättä tai suurentelematta. Aitoina.

Miten kadonnutta yhteyttä voi vahvistaa?

Etsi ja löydä oma heimosi.Oma heimo löytyy kun tulee todeksi itselleen, silloin voi tuntea toiset todeksi tulleet. Vahvista omaa heimoasi, vietä aikaa tiedostavien ihmisten kanssa. Tunnista, että ajatuksesi luovat elämän. Yhteyden kaipuusi on merkki siitä, että yhteys on mahdollista löytää takaisin. Yhteys on olemassa mutta olet hetkeksi eksynyt ja kadottanut sen. Seuraa johtolankoja, sisimpäsi viestejä niin löydät takaisin yhteyteen itseesi ja sitä kautta ympäröivään luontoon ja aitoon todellisuuteen. Tule todeksi ennen kaikkea itsellesi, hiljaisuudessa. Yhteys aitoon todellisuuteen palauttaa merkityksellisyyden tunnun elämään. Ja saa lopulta koko maapallon voimaan pikkuhiljaa paremmin.

Tiedän ja näen että meitä on monia jotka tunnistavat tämän jo mutta suuri osa ei vielä uskalla luopua mielen hallinnasta. Anna mielesi olla renki ja vapauta sydämesi ohjaksiin. Se vie sinut aitoon hyvinvointiin ja kertoo totuuden siitä mistä aito yhteys sinulle  löytyy.

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: