Home Hyvinvointi Läheiset ihmissuhteet – Arjen gurut

Läheiset ihmissuhteet – Arjen gurut

by miaumai

Yle Areenalta tuli ohjelma Luovia suhteita jossa oli pitkään naimisissa ollut pariskunta. Jokin aika sitten heillä ei ollut mennyt kovin hyvin moneen vuoteen. Pieni oivallus parisuhteen sisällä muutti kaiken. Vaimo päätti tuoda miehelleen aamukahvin sänkyyn. Tapaa oli jatkunut jo vuosia ja suhde oli aivan eri pisteessä. Vaimo sanoi tekevänsä pienen teon, mikä vei hänen päivästään 2 minuuttia. Se ei ollut hänelle iso vaiva. Siitä seurannut hyvä oli yllättänyt hänet, hänen miehensä oli alkanut antaa satakertaisesti hyvää takaisin vaimolleen.

Me suuntaamme energiamme usein ”kauas kotoa.” Vaikka ihmeet ovat läsnä juuri arjessa. Kun annamme arvoa ihmissuhteillemme tässä ja nyt, vaalien rakkaitamme, suhteet paljastavat laatunsa. Jos suhteen on tarkoitus kukoistaa rakkauteen, hyvä kiertää suhteen sisällä.

Olen miettinyt miten paljon guruina pidettyjen henkilöiden energia latautuu heihin kohdistetun palvonnan voimasta. Kun moni kohdistaa päivittäiset mantrat ja rukoukset yhdelle tietylle ihmiselle päivittäin, miten paljon palvotun henkilön energiakenttä kasvaa hänelle lähetetyn positiivisen rakastavan ja arvostavan energian voimasta? Mitä jos alkaisimme harjoittaa samanlaista pyhää suhtautumistapaa läheisiimme. Vaalisimme ajatuksissamme pyhinä läheisiä ihmissuhteita ja lähellä olevia ihmisiä. Kuinka paljon läheistemme energiakenttä laajentuisi ja avautuisi vastaanottamaan rakkautta, kuinka paljon heidän elämän haastavat tilanteet saisivat apua tällaisesta suhtautumistavasta?

Olen itse huomannut vaikutuksen olevan välitön. Kun muuntaa asenteensa ja tunteensa  ihmissuhteissa rakkauden värähtelyyn, suhde paranee. Olemme energiaolentoja ja tiedostamattomat energiat vaikuttavat meihin välittömästi, läpi uskomusten. Energiamaailmaan ei tarvitse uskoa, jotta se toimisi. Se toimii ja on olemassa ilman uskomista. Siksi samat lait pätevät meihin kaikkiin. Moni ihminen muistaa toisia iltarukouksissaan. Se on erittäin kaunis tapa ja lisää varmasti hyvää ihmisten elämään. Varsinkin silloin kun siihen ei ole latautunut huolienergiaa vaan se tulee puhtaasti sydämestä.

Ihmisillä on tarve nojautua suurempaan voimaan.  Mutta sen voiman voi tunnistaa arjessa omassa elämässään, tässä ja nyt. Kaikki pyhä on tässä ihan lähellä jatkuvasti, odottaen huomaamista. Millaisia pyhiä rituaaleja voisimme toteuttaa luodaksemme vahvemman yhteyden ympäröivään jumaluuteen? Millä saisimme silmämme auki, että ihmeet ovat läsnä jatkuvasti arjessamme tuttujen ihmisten ja arkisten asioiden muodossa. Itseasiassa elämämme ihmiset ovat juuri niitä suurimpia ihmeitä. Silti kuulee juuri ihmissuhteille annettavan usein vähiten arvoa. Mitä läheisempi ihminen, sen itsestäänselvemmäksi hän usein muuttuu. Ja mitä itsestäänselvempi asia, sen vähemmän se saa huomiotamme. Olipa se kuinka ihmeellinen tahansa. Kun asiat ovat jatkuvasti läsnä ne muuttuvat itsestäänselviksi ja alamme suunnata helposti huomiomme jonnekin muualle, jonnekin muka ihmeellisempään ja arvokkaampaan. On oltava hereillä,  nähtävä oikein, jotta näkisi ihmeet edessään. Tämän asenteen voi laajentaa koskemaan paitsi läheisiä ihmissuhteitaan myös muuta ympäröivää maailmaa ja luontoa.

Kymmenen vuotta sitten käydessäni Äiti Amman ashramissa sain sieltä kotiin viemiseksi yhtäkkisen, ashramissa minulle vahvasti heränneen syvän oivalluksen siitä, että jokainen olento on yhtä arvokas, huolimatta sen olomuodosta. Kaikki me olemme oman elämämme muurahaisia, eikä mikään laji ole sen tärkeämpi. Jos vaikka hämähäkit tai mehiläiset häviäisivät maailmasta, olisimme totaalisen pulassa. Hukkuisimme hyönteisiin, mitä hämähäkit syövät ja joutuisimme näkemään suuren vaivan pölyttääksemme kasvit, tekemään sen mahdottoman työn minkä mehiläiset yleensä hoitavat. Kun ”itsestäänselvät” mehiläiset häviäisivät huomaisimme vasta kuinka tärkeä ja merkittävä laji ne ovatkaan. Ihminen ylivertaisuudessaan kokee olevansa lajeista se tärkein, pyyhkiessään muut tieltään. Mutta näin ei aidosti ole. Emme ole sen tärkeämpiä luomakunnan järjestyksessä, vaikka oma egomme niin väittäisikin. Kaikki elämä on arvokasta.

Guru kulttuuri on kokenut viime vuosina häkellyttäviä paljastuksia. Palvotut ja juhlitut pyhinä pidetyt ihmiset ovat paljastuneet pelkiksi ihmisiksi, varjoineen. Monet heistä ovat tehneen paljon julmia tekoja, kärsivät riippuvuuksista, manipuloivat tai käyttävät ihmisiä hyväkseen. Toiset eivät hyväksy tätä paljastunutta informaatiota heille pyhistä ihmisistä osaksi kokemusmaailmaansa ja siksi torjuvat sen. Toisten silmät aukeavat kokonaisvaltaisemmin ihmisyydelle, myös gurujen suhteen.

Moni pitää gurunsa kuvaa, jos ei fyysisellä, niin henkisellä alttarilla. Mietin usein Äiti Amman  ashramissa käynnin jälkeen millainen vaikutus olisi jos palvoisimme samanlaisella pyhällä pieteetillä läheisimpiä ihmisiämme sanatta, ajatuksissamme ja läsnäolollamme. Miten suhteemme muuttuisi? Millä tavalla tällainen kunnioittava suhtautuminen muuttaisi välillämme vaikuttavaa energiaa? On niin helppo projisoida omat tunteensa toiseen. ”Hän teki noin ja siksi minussa on nämä tunteet.” Tosiasiassa voisimme suhtautua jokaiseen ihmiseen kuin opettajaan. Mitä tämä ihminen auttaa itsessäni näkemään? En sano, että se olisi helppoa.  Omia kipujaan ei ole helppo katsoa, siksi syy on helpompi ulkoistaa. Mutta näin tekemällä emme ymmärrä sitä lahjaa mitä jokainen kipeäkin ihmissuhde meille opettaa. Myötävirtaan menemällä avaudumme nopeammin niille ihmeille, joita kivuliaatkin ihmissuhteet opettavat.

Itseään ei pääse karkuun. On helpompi kävellä vastaan.

Jos haluat pelastaa maailman, pysy kotona perheesi luona. Minulle perhe on pyhin. Lapseni on suurin opettajani. Olen keskeneräinen vanhempana, mutta lapseni auttaa minua hyväksymän senkin. Lasten pyyteetön rakkaus, aitous, intuitiiviinen herkkyys ja tietäminen, ovat meille aikuisille, jo nämä asiat hiukan unohtaneille maailman epätodellisuuteen ja harhoihin eksyneille, mielestäni niitä tärkeimpiä kykyjä.

Pienillä asioilla on eniten merkitystä ja pienistä asioista muodostuu suuri kokonaisuus.

Kun jokainen meistä kunnioittaa ja arvostaa perheenjäseniään niin turvan tunne kasvaa. Emotionaalinen turva on perusta mille kaikki hyvinvointi ja pysyvä henkinen kasvu perustuu.

Kun keskitämme energian ja ajatuksemme hyvään, vaikutus voi olla yllättävä. Maailmamme rakentuu energiasta. Mitä energiaa laitat maailmaan, saat sen monin verroin takaisin, aina jotakin kautta.

Lue myös artikkelini:
Debyyttisingleni on julkaistu! Kuuntele biisi tästä
Sisäinen turvattomuus naamioituu defensiivisyyden ja pärjäämisen taakse
Anteeksi antaminen on lahja
Tommy Hellsten: Ihminen ei voi koskaan saada tarpeeksi sitä mitä hän ei tarvitse
Selviytymismekanismeista aitoon minuuteen
Ahdistuneen kiintymyssuhdetyylin eheyttäminen
Kun saavut rakkauteen, rakkaus saapuu sinuun
Traumatisoitunut tuntee turvattomuutta kehossaan; Näin vahvistat kehoyhteyttä ja sisäistä turvallisuuden tunnetta
Sielunkumppanin kohtaaminen on lahja jonka arvo jää usein ihmisyyden kivun jalkoihin

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: