Home Laulaminen Laulu liikkeelle-ryhmävalmennus

Laulu liikkeelle-ryhmävalmennus

by miaumai

*Kaupallinen blogiyhteistyö: Laulu liikkeelle-valmennus
Sis. alekoodi.

Helsingin Metsälä oli matkani määränpää kun olin menossa Liisi Petterssonin Laulu liikkeelle-kurssille. Liisi piti Käpylän asemalta kiven heiton päässä Metsälässä,  ryhmämuotoisen laulukurssin joka oli tarkoitettu taitoihin katsomatta kaikille. Kokoonnuimme noin viisi kertaa ja tuona aikana sain mahtavia oivalluksia laulamisesta. Pääsinpä kokemaan myös yksinlaulamisen pianon säestyksellä muiden ryhmäläisten edessä. Kokemuksen josta on monelle jäänyt kammo jo kouluajoilta. En voi kieltää etteikö se olisi jännittänyt.

Jännitti ehkä enemmän kuin osasin arvatakaan mutta oli mahtavaa kokea tuokin hetki yhdessä ryhmän kanssa jossa omista laulutaidoista ei tarvinnut ottaa mitään paineita. Kurssilla ei kilpailtu taidoissa vaan jokainen oli tullut kehittämään itseään, ei vertailemaan tai arvostelemaan muita. Tärkeintä oli laulamisen ilo, oivallukset oman lauluäänen kehittämisen parista juuri omanlaisista lähtökohdista käsin ja paineeton ilmapiiri ilman suorittamista laulamisen parissa.

Muistan kun ensimmäisen kurssikerran jälkeen kävelin kotiin pimeässä pakkasillassa ja oloni oli todella innostunut ja vapautunut. Olin saanut huikean onnistumisen kokemuksen pelkästään tuolla kurssilla mukana olemisesta ja yhdessä laulamisesta. Laulamiseen liittyy monella jännitystä, niin myös minulla. Tuon jännityksen ylittäminen ja laulaminen siitä huolimatta antaa kuitenkin aivan huikean paljon onnistumisen ja hyvän olon tunteita. Sain myös ensimmäistä kertaa elämässäni ajatuksen että todella voin kehittyä laulajana eikä siinä pädekään aiemmin itselleni asettamani rajat.

Aikaisemmin ajattelin, että laulaminen on aivan muille ihmisille, ei minulle. Juuri tälläiset matalankynnyksen kurssit kuitenkin voivat muuttaa noita pinttyneitä, täysin vääriä uskomuksia. Kun annamme itsellemme luvan laulaa ja kehittyä siinä, sitä kautta myös opimme. Koulumaailma opettaa usein kilpailemaan taidoissa ja se rajaa heti pois ne ihmiset jotka eivät ole luonnonlahjakkuuksia­­­. Laulutaitoa voi kuitenkin kuka tahansa kehittää ja helpointa sille tielle on lähteä juuri paineettomasta laulukurssista jonka oppeja voi harjoitella vaikka ihan yksikseen kotona.

IMG_20151211_223825

Tärkeintä on intohimo (jota voi herätellä) laulamista kohtaan ja halu oppia. Taitoja ei alussa tarvita, ne kehittyvät matkalla. Suurinosa meistä ei ole laulanut vuosikausiin. Miten käyttämätön lauluääni voisi olla heti täydellinen? Jokainen ammattilaulaja harjoittelee lukemattomia tunteja. Heilläkään lauluääni ei pysy kunnossa itsestään. On aivan väärä luulo, että laulamista ei voisi harjoitella niinkuin mitä tahansa muutakin asiaa. Ja outo ajatus että hyvän lauluäänen kanssa vain synnytään. Sekin vaatii työtä.

Liisin kurssin kautta myös musiikin kuunteleminen tuli takaisin elämääni. Liisi pyysi kurssin kolmannella kerralla listaamaan 25 kappaletta jotka haluaisi joskus esittää. Näistä sitten valittiin yksi joka esitettiin muille. Oli todella hieno nostalginenkin matka lähteä miettimään omia lempibiisejä. Ja sellaisia tärkeitä lauluja jotka matkan varrella oli jäänyt erityisesti mieleen. Listan tekeminen innosti kuuntelemaan joka päivä enemmän musiikkia ja tuo innostus on jäänyt kurssin jälkeenkin. Moneen vuoteen en juuri kuunnellut muuta kuin radiossa soivia kappaleita (ja Pariiisin Kevättä.) Kurssin myötä innostuin myös ajatuksesta ottaa pölyttynyt kitara nurkasta ja alkaa harjoitella alkeita. Taka-alalle jäänyt haave kitaransoittamisesta heräsi uudestaan henkiin. Haave joka ollut vain haaveena kaikki vuodet…

Kurssille kuului myös 20 minuutin henkilökohtainen valmennushetki Liisin opastuksella. Omassa valmennuksessani keskityttiin siihen miten saisin leukaani rennommaksi. Sekin kun vaikuttaa paljon lauluääneen. Kirjoitin aiheesta erillisen postauksen aiemmin ja voit lukea sen täältä.

IMG_20150714_133446

Muistan lapsena haaveilleeni näyttelijäntyöstä ja laulajan urasta. Vaikka en ammattia näistä kuitenkaan saa tai tee, niin jokatapauksessa omia haaveitaan ei kannata unohtaa. Mielestäni ne asiat mitkä olivat meille lapsena tärkeitä kertovat meille arvokasta tietoa siitä keitä me todella olemme. Jos laulaminen on esimerkiksi aikuisena unohtunut ja se oli asia josta lapsena sait iloa niin ota laulu takaisin elämääsi. Vuodet tai vuosikymmenet tässä välissä eivät tuskin ole muuttaneet asiaa miksikään. Ehkä joku sai vaan tässä välissä sinut uskomaan ettei sinusta ole laulajaksi. Unohda muiden puheet ja muista mitä itse silloin ajattelit kun et vielä kuunnellut muiden mielipiteitä näissä asioissa. Laulu voi tuoda elämääsi paljon iloa kun vain annat sille mahdollisuuden!

Laulu liikkeelle- ryhmävalmennus sopii ihmisille jotka tahtovat lisää laulua elämään mutta kokevat laulamiseen liittyen ehkä jopa pientä alemmuuskompleksia tai taitojen puutetta. Kurssi sopii myös jo hiukan enemmän laulaneille koska siinä käsitellään laulamista hyvin laaja-alaisesti; tekniikasta esiintymisjännitykseen. Opettajana Liisi on erittäin ammattitaitoinen ja omaa paljon tietämystä. Sain monta oivallusta äänen käytöstä kurssin aikana!

Laulaminen on kaikille. Ehkä kliseinen sanonta mutta niin totta! Laulamisen kautta saa yhteyden kokonaisvaltaisesti koko kehoon ja myös hyvinvointia henkisellä tasolla. Tämä on ainakin minun kokemukseni. Jos laulaminen on se keino jonka kautta haluat näitä asioita lisää elämääsi niin ilmoittaudu ihmeessä mukaan. Kurssin jälkeen varmasti moni ajatus on toisin. Ja lisäksi kurssin  käyminen on hauskaa!

Tänä syksynä Liisi toteuttaa Laulu liikkelle-kurssin verkkokurssina ja live kurssina   Tampereella. Ilmoittaudu mukaan jos haluat lisätä laulua elämääsi! Mikä olisikaan  sen parempaa tekemistä syksyn pimenevissä illoissa. Laulu taittaa kaamoksenkin mukanaan! Suosittelen kurssiä erittäin lämpimästi.  Saat kurssista  -10% alennuksen koodilla kultainensulka. ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ.

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: