Home Hoidot Lievitä stressiä oman äänen avulla

Lievitä stressiä oman äänen avulla

by miaumai

Lievitä stressiä oman äänen avulla on musiikinmaisteri ja äänihoitaja Merja Valveen luoma verkkokurssi jonka avulla jokainen meistä voi saada tehokkaan avun stressiin käyttämällä omaa ääntä vapauttamaan kehon & mielen jännitystiloja. Merjalla on pitkä kokemus hoitavien äänten maailmasta. Hän tuntee valtavasti äänenkäytön historiasta, ja miten ääniä on käytetty parantaviin tarkoituksiin kautta aikojen. Merjalla on myös  henkilökohtainen  kokemus äänen parantavasta voimasta. Hän on itse parantanut itsensä uupumuksesta ja tinnituksesta äänen avulla. Merja on tehnyt lisäksi äänihoitoja asiakkaille ja pitänyt hoitavia konsertteja vuosien ajan.  Tämän kaiken laajan osaamisensa ja tietämyksensä äänten maailmasta hän on paketoinut nyt tiiviiksi kurssiksi meidän kaikkien avuksi.

Olen saanut tutustua äänten ja laulamisen parantaviin ominaisuuksiin viime kesästä lähtien. Laulaminen ja äänihoito tuli mukaan elämääni aivan yllättäen, mutta mitä enemmän olen perehtynyt tähän niiden kautta auenneeseen maailmaan omakohtaisesti sen vakuuttuneempi olen sen hoitavasta vaikutuksesta. Aluksi olin kuitenkin varautunut aiheen suhteen. Minulle laulaminen ja äänien tuottaminen oli niin vierasta että kun olin ensimmäisiä kertoja yhteydessä Merjaan minulla oli edessä niin isot ennakkoluulot etten kyennyt juuri edes kuulemaan mistä Merjan työssä oli kyse. Vasta kun päästin ensin laulamisen elämääni aloin ymmärtää myös Merjan työtä kokonaisvaltaisemmin. Huomasin miten eheyttävä vaikutus laulamisella oli kokonaisvaltaisesti.  Äänien tuottaminen ja kehon käyttäminen instrumenttina on todella vapauttavaa. Se myös näyttää meille omat jännityksemme kehosta ja auttaa sulattamaan niitä pikkuhiljaa. Äänien hoitava vaikutus ulottuu todella syvälle kehoon ja mieleen.

En usko että tiedämme äänen käytön parantavista vaikutuksista yleisesti vielä murto-osaakaan mutta sen olen itse ainakin huomannut että se toimii! Jopa kipeä häntäluuni parani Merjan äänihoidossa vaikka olinkin erittäin skeptinen asian suhteen. Kirjoitin siitä erillisen blogipostauksen ja voit lukea sen tästä. Laulaminen ja rentouttavat äänet ovatkin tulleet omaan elämääni jäädäkseen ja aion syventää kokemustani ja tietämystäni asiasta koko ajan lisää, pikkuhiljaa samalla itsestäni uutta oppien. Toivon, että myös muut voisivat antaa samalle mahdollisuuden vaikka se tuntuisikin vieraalta koska äänten värähtelyt voivat tuoda helpotusta hyvin erilaisiinkin vaivoihin niin ihmeelliseltä kuin se aluksi saattaakin tuntua. Helpoiten voit aloittaa ja tutustua äänien ihmeelliseen maailmaan tämän verkkokurssin avulla ihan kotisohvalta.

naletu-275086

Nyt kun olen itse tehnyt näitä harjoitteita ja käynyt erilaisilla laulukursseilla huomaan edelleen että oman äänen käyttämiseen jopa yksin ollessani on pieni kynnys. Laulaminen ja äänteiden tuottaminen ei ole ollut aiemmin elämässäni luonnollinen asia joten se vaatii vieläkin totuttelua. Ymmärrän sen takia hyvin että ääniharjoittelut saattavat tuntua monille vierailta. Silti ne toimivat ja niiden maailmaan voi pikkuhiljaa  päästä mukaan antamalla vain tilaisuus tälläiselle,  itselle ehkä hyvinkin uudenlaiselle lähestymistavalle stressin lievittämiseen. Jokainen meistä voi auttaa itseään rentoutumaan oman äänensä avulla, sille pitää antaa vain mahdollisuus.

Kurssi koostuu erillisistä moduuleista joissa käydään läpi mm. hengitystekniikkaa, parantavia äänteitä ja kuinka jopa kipua voi helpottaa äänen avulla.  Kurssiin kuuluu lyhyitä kirjallisia alustuksia jotka avaavat kunkin moduulin harjoitteita myös teoriatasolla. Kurssilla Merja esiintyy selkeillä videoilla näyttäen mallia kuinka voit tehdä erilaisia ääniä ja mihin ne vaikuttavat. Helppoja rentouttavia harjoitteita on hyvä tehdä esimerkiksi ennen nukkumaanmenoa. Ne voivat rentouttaa ja siten helpottavat myös unen saantia. Osa harjoituksista on piristäviä ja voimauttavia. Niitä voi tehdä ensimmäiseksi aamulla jolloin saa koko kehon ja päivän mukavasti liikkeelle. Harjoitukset eivät vie montaakaan minuuttia aikaa mutta ovat silti hyvin kokonaisvaltaisia ja tehokkaita.
Tämän kurssin jälkeen sinulle on auennut ovi tähän ehkä ennestään tuntemattomaan ihmeelliseen maailmaan ja todennäköisesti kiinnostuksesi herää oppia lisää. Ainakin minulle kävi niin.

 

* Lievitä stressiä oman äänen avulla verkkokurssille pääset mukaan tarjoushinnalla 49,90e tästä. Syötä maksukohdassa koodi BL7612 niin saat kurssin alehinnalla. 
Kurssin materiaalit ovat käytössäsi 6kk.
Lievitä stressiä oman äänen avulla verkkokurssi myös odottajille. 

Jos kiinnostuit oppimaan enemmän äänten hoitavista mahdollisuuksista niin tällä viikolla on hyvä tilaisuus kuulla aiheesta lisää. Merja on luennoimmasa Era Nova-kirjakaupassa Helsingissä aiheesta perjantaina 24.11 kello 17:30-18:30
Tarkemmat tiedot tapahtumasivulla

Lue lisää äänien ihmeellistä hoitavasta maailmasta Merjan kotisivuilta ja blogista
Joogaava musiikinmaisteri facebook sivut.  Facebook sivuilla tietoa myös tulevista hoitavista konserteista Pikku Huopalahdessa.

*Affiliate

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: