Home Hyvinvointi Luonnon oma ”mobilat” lievittää lihaskipuja parissa minuutissa

Luonnon oma ”mobilat” lievittää lihaskipuja parissa minuutissa

by miaumai

Muutama vuosi sitten löysin elämääni Lawanga-öljyn. Sillä on ihan uskomaton kipua lievittävä vaikutus. Lihaskipujen aiheuttama särky on poissa parin minuutin kuluttua öljyn levittämisestä iholle. Niin mahtavaa kuin tämä öljy onkin niin siitä ei tiedetä vielä paljoakaan Suomessa siksi halusinkin kertoa tästä laajemmin.
Kun sain kuulla tästä ihmeellisen tehokkaasti kipua lievittävästä öljystä niin halusin heti saada sitä käsiini. Internetistä oli tuolloin muutama vuosi sitten  vaikea löytää tietoa tästä öljystä mutta onnistuin saamaan selville, että Australiassa ja Usassa tätä öljyä myydään luontaistuotekaupoissa. Usassa lawanga-öljyä myydään Jungle Balm-nimiseksi brändättynä. Tilasin heti oman pulloni testiin. Kun tuote Amerikoista saapui niin minulle tuli sellainen tunne, että tämä ei ollut aivan puhdasta öljyä vaan sekaan oli sekoitettu jotain muutakin. Tuoksukin oli erilainen kuin 100%:sessa öljyssä. USA:ssa markkinoilla oleva Jungle Balm vakuutti kuitenkin sen verran, että etsin käsiini luotettavan tuottajan jolta voisin tilata puhdasta eteeristäöljyä.

Kun sain aitoa lawanga-öljyksikin kutsuttua ”luonnon omaa mobilatia” käyttöön niin tulokset olivat vaikuttavia. Hieronnassa tämä öljy on vertaansa vailla. Öljyn levityksen jälkeen iho alkaa selvästi kuumottaa ja rentouttaa lihaksia. Kivun lievityksen lisäksi se auttoi mm. hyönteisten pistoksiin. Pieni sipaisu tätä viidakkoöljyä hyttysenpistokohtiin poisti kutinan parissa sekunnissa. Öljy auttaa myös mustelmien paranemisessa nopeammin, tätäkin testattiin.
Öljy uutetaan latinankieliseltä nimeltään Cinnamomum culilawan puun kuoresta tai lehdistä. Öljy on vuosisatoja Indonesiassa käytössä ollut täysin luonnollinen kivunlievityskeino. 1940-luvulla sodan aikana öljyä käytettiin morfiinin korvikkeena joten se kertoo jotakin sen tehosta kivun lievittäjänä. Öljyä saadaan vain kahdella (17 000:sta saaresta) Indonesian saarella kasvavasta puusta, joten se on todella harvinainen. Tässä kipua lievittävässä öljyssä on voimakas mausteinen tuoksu, se muistuttaa vahvasti mausteneilikan (engl. clove, hindiksi lavang) tuoksua mutta on kuitenkin täysin eri, oma lajinsa.

lawanga

Kuulin juuri eräältä ystävältäni, että he käyttävät vieläkin muutama vuosi sitten hankittua öljyä jossa tehot ovat edelleen tallella. 100% öljy on riittoisaa koska se laimennetaan toiseen öljyyn ja tiiviissä pullossa se säilyttää vaikuttavat aineensa näköjään  vuosia.

Cinnamomum culilawan puusta uutettua eteeristäöljyä voidaan käyttää ULKOISESTI mm.: nivelrikkoihin, lihassärkyihin, väsymykseen, migreenin ja päänsäryn hoitoon, urheiluvammojen ja kaikenlaisten muiden särkyjen lievittämiseen, vilustumisoireisiin (hierotaan rintakehän alueelle) ja hyönteistenpistoihin ( poistaa kutinan pistokohdasta samantien.)

Lievittää kivun puolen minuutin – 2 minuutin sisällä ja kipu oli poissa ainakin yhdellä voimakkaasti kipuilevalla ystävälläni siihen asti kun kävi suihkussa ja pesi öljyn pois. Vaikutus voi kestää noin vuorokauden. Öljyä ei  ole tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön eikä se paranna mitään, se poistaa kivun ja on hyvä apu hieromisessa rentouttaen lihaksia.

Osta lawanga-öljyä tästä.

Öljy on vahvaa kuten eteeriset puhtaat öljyt yleensäkin siksi sitä ei pidä käyttää 100%na iholla.  Sitä voi sekoittaa esimerkiksi oliivi tai avokadoöljyyn. Sopiva laimennussuhde on 20-50%. Öljyä ei tule käyttää rikkinäiselle iholle. Jos öljy alkaa kirveltää, se kannattaa pestä pois samantien saippualla ja vedellä. Älä käytä öljyä raskaana ollessa tai imettäessäsi.   Tätä öljyä ei ole tarkoitettu kuin ulkoiseen käyttöön. Sitä ei myöskään suositella  alle 12-vuotiaille lapsille. Usa:ssa ja Australiassa lawanga-öljyä myydään luontaistuotekaupoissa.

Tässä video Jungle Balm tuotteesta jota myydään Usassa:

 

Voit ostaa öljyä itsellesi  tästä.

 

Täältä voi lukea tarkemmin lawanga-öljyn koostumuksesta. 

 

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: