Home Uncategorized Millainen on todellinen parantaja?

Millainen on todellinen parantaja?

by miaumai

Tämä aika on parantajien kulta-aikaa koska maailma saa meidät sairaammaksi kuin moniin aikoihin. Ympäristössä, kosmetiikassa, pesuaineissa ja elintarvikkeissa  jopa lääkkeissä käytettävät myrkyt ovat saaneet esimerkiksi syöpädiagnoosit räjähtämään pilviin. Ihmisillä on myös koko ajan huonompi olo koska yhteiskunnan paineet lisääntyvät jatkuvasti, arvot kovenevat ja on vaikea jaksaa kovien arvojen mukana.

Nyt olisi aika pysähtyä, kiinnittää entistä enemmän huomiota siihen mikä tukee itselle lisää hyvinvointia ja tehdä valintoja sen mukaisesti. Mutta mistä löytyisi tuki ja voima siihen?

Picture

Parantajan tosin kutsumus

On olemassa valtava määrä erilaisia parantaja-nimikkeen alla töitä tekeviä ihmisiä jotka myyvät palvelujaan luvaten myyntipuheessaan parempaa oloa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Nuo ovat hyvin suuria lupauksia joita kukaan ulkopuolinen ei todellisuudessa voi toisen puolesta lunastaa. Hyvinvointi ja paraneminen on aina sisäistä työtä. Ihmisessä itsessään on kyky parantaa itsensä, ei kellään muulla.

Todellinen parantaja saa ihmisen uskomaan omiin kykyihinsä parantaa itsensä. Todellinen parantaja tekee itsensä tarpeettomaksi mahdollisimman nopeasti. Aito parantaja on sellainen joka ei tee itsestään numeroa ihmisen paranemisprosessissa. Hänhän ei parantanut ketään vaan auttoi vain ihmistä uskomaan omiin kykyihinsä parantua.

On olemassa monia parantajia jotka haluavat tuntea itsensä tärkeäksi, mutta samalla tekevät karhunpalveluksen toiselle tekemällä itsestään ja ”kyvyistään” numeron. Monesti sellaisen taustalla on egon tarve saada huomiota ja kokea itsensä tärkeäksi, mutta aidon parantajan työn kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.  Jos etsit elämääsi parantajaa joka voi aidosti auttaa sinua voimaan hyvin, kiinnitä huomiota siihen, että hän ei yritä tehdä sinusta riippuvaista itsestään. Parantamista ei ole se, että parantaja tekisi itsensä tarpeelliseksi jotta voisi kokea merkitysellisyyttä sen kautta elämässä. Moni parantaja voi toimia pönkittääkseen omaa alhaista itsearvostustaan, ja egoaan. Egohan haluaa kokea itsensä tärkeäksi ja toisen sairaus voi mahdollistaa itselle tälläisen kokemuksen, niin nurinkurista kuin se onkin. Jotkut parantajaksi itseään kutsuvat eivät siis tosimmassa uskomuksessa tahdokaan sinun paranevan.

​ Et ole kuitenkaan oman elämäsi uhri, vaan täynnä voimia joista et vielä tiedä. Oikea parantaja saa sinut näkemään nuo kyvyt pikkkuhiljaa itsessäsi.

Lääketieteen lume ja lumo

Niin absurdia tämän hetkisestä vallalla olevasta käytännöstä käsin ajateltuna kuin se  onkin, on osoitettu, että tietyiltä osin monet leikkaukset ovat lumetta. Kun ihminen uskoo saavansa leikkauksesta avun, hän paranee. Jos hän ei usko siihen hän sairastuu uudelleen. Tämä on tutkittua tietoa. Kokeessa oli kaksi ryhmää, toisille tehtiin leikkaus oikeasti ja toiselle ryhmälle vain sanottiin niin. Ryhmien välisissä toipumistuloksissa ei juurikaan ollut eroja.

Plaseboleikkauksessa olleille  oli siis sanottu tehtävän leikkaus johonkin jatkuvaan vaivaan. Ihminen on  valmisteltu leikkausta varten, viety leikkaussaliin, nukutettu ja tehty leikkaushaava. Herätessä on kerrottu miten leikkaus on tehty ja mitä siinä tehtiin, vaikka todellisuudessa näitä asioita ei ollut tapahtunut. Vaivat ovat parantuneet ja esimerkiksi aikaisemmin oireillut polvi on moitteettoman terve! Tuo ihminen on parantunut siis pelkästä uskosta siihen, että leikkaus olisi suoritettu! Kun esimerkiksi puoli vuotta myöhemmin, ihmisen elettyä leikkauksen jälkeen siihen asti tervettä elämää, on tultu kertomaan, että mitään leikkausta ei koskaan tehtykään, ihminen sairastui joissain tapauksissa uudelleen! Mielen voima on uskomaton!

Lääkärin ja hoitohenkilökunnan tärkein tehtävä onkin saada ihminen itse uskomaan omaan kykyynsä parantua, aivan päinvastoin kuin nykyään yleisesti toimitaan. Tällä hetkellähän monesti lääkäri on se joka ”parantaa” ihmisen ja ihminen kokee olevansa riippuvainen lääkärin määräämistä lääkkeistä, hoidosta ym. Ihminen laittaa siis oman uskonsa lääkärin varaan sen sijaan, että uskoisi omaan kykyynsä parantua. Lääkärin apu ei kuitenkaan aina ole edes se paras. Monessa tapauksessa esimerkiksi terveellinen ravinto voisi toimia parempana lääkkeenä kuin kemiallisesti tuotetut lääkeyhtiöiden tekemät lääkkeet. Lääketeollisuus on kuitenkin suuri bisnes, ruoalla parantaminen ei taas tuota juuri kenellekään mitään, joten terveellistä ravintoa useammin lääkärit määräävät ihmisille lääkkeitä todellisen prantavan hoitosuunnitelman sijaan.

Tarkoitukseni ei ole kuitenkaan väheksyä lääkärin roolia vaan kirjoittaa auki tässä jutussa vielä vähemmän puhuttu näkökulma asiaan. Vaikka plasebon vaikutus on tieteellisesti monin paikoin todistettu, siitä ei vielä puhuta juurikaan. Tärkein asia mitä ihmisellä on , on usko itseensä, kykyynsä parantua, vahvistua ja ilmentää kykyjään. Plasebo antaa ihmiselle vahvemman uskon. Joissain ihmisissä tuo usko on valmiimpana kuin toisissa, toiset tarvitsevat uskonsa vahvistamiseen valtavasti tukea. Tiedän ihmisen joka omin ajatuksin paransi itsensä aivoinfarktista parissa vkossa. Lääkärin mukaan hänen tavallaan halvaantuneen ihmisen olisi pitänyt joutua käymään pitkällinen kuntoutus. Tämä ihminen uskoi ravinnon, puhtaan veden ja oman kykynsä parantavaan voimaan ja parani lääkärien silmien alla. Lääkärin epäusko ja jopa pilkka muuttuikin mielenkiinnoksi ja ihailuksi. On ollut huikea saada olla todistamassa ja nähdä tälläisen ihmisen kokemus läheltä. Meissä kaikissa on kyky samaan josa uskomme siihen yhtä vahvasti.   Ihminen voi myös parantaa oman kipunsa itse. Lue juttu erään asiaa tutkineen lääkärin kertomana tästä.

Picture

Terveys on luonnollinen tila

Terveyden tieteestä ei tiedetä vielä paljoakaan. Ei tiedetä kovin paljoa ihmisen elimistön toiminnasta, tunteiden tai ympäristön resonanssin vaikutuksesta terveyteen. ​Minulla on siitä omia ajatuksiani, keittiöpsykologin silkkoja päätelmiä. Minusta on loogista ajatella, että metsässä oleminen on niin terveellistä koska se resonoi meihin LUONNOLLISUUTTA.

Metsän energiassa, metsän syleilyssä oleminen tuo meitä takaisin epäharmoniasta harmoniaan. Pelkkä metsässä oleminen ja kävely laskee sydämen sykettä ja laskee stressitasoa todistetusti. Stressihän on suurin sairauksien aiheuttaja, se tiedetään jo. Esimerkiksi astma, verenpaine ja suolistosairaudet ovat usein stressiperäisiä. Stressi tulee usein ympäristöstä ja elämäntavoista. Ympäristöllä on siis valtava vaikutus terveyteemme, – tai sairauteen. Saattaa olla, että kanssa ihmisten negatiivisten emootioiden resonanssikin heijastelee meihin sairautta jos emme ole tästä tietoisia, asuinympäristössämme vaikuttaa todennäköisesti muunkinlaiset asiat kuin pelkät mitattavissa olevat tekijät kuten äänet ja ilmanlaatu siihen miten voimme. Tiede on todentanut näistä vain pintaraapaisun tähän asti.

​Emme tiedä paljoakaan vielä siitä, miten koko kehomme toimii solutasolta asti. Mitä jos solumme kaipaavatkin rakastavaa ja rauhoittavaa puhetta meiltä itseltämme, vahvistavia lauseita kohti terveyttä, ja harmoniaa, sen sijaan, että jätämme ne vain ympäristötekijöiden armoille resonoimaan asioihin sattumanvaraisesti. Ehkä olemmekin enemmän ohjaksissa kehostamme ja hyvinvoinnistamme kuin voimme vielä  edes kuvitella?

Vastuu hyvinvoinnistani on etuoikeus

Ihmisessä on valtava potentiaali jota hän voi käyttää joko tietoisesti tai alitajuisesti. Tuo potentiaali pitää ensin tunnistaa ja oppia luottamaan siihen. Tuo potentiaali mahdollistaa ihmisen joko sairastuvan tai paranevan. Mihin ihminen itse uskoo, sen hän elämäänsä luo. Tämä on paljon sanottu, koska se lisää ihmisen elämään niin paljon vastuuta mitä monikaan ei ole valmis hyväksymään ja ottamaan vastaan. On niin paljon helpompi hakea ulkopuolelta henkilöä joka voisi parantaa, ottaa pois oman kivun ja kärsimyksen, tuoda oikotien onneen.  On paljon helpompi syyttää ulkoisia tekijöitä ja asoita kuin ottaa vastuu. Vastuu herättää kipumme näkyvämmiksi, paljastumme heikkouksinemme juuri sellaisena kuin olemme. Se on joskus epämiellyttävää katsottavaa. ​

Tiedostamisen voima

Tällä hetkellä olen itse vatsataudissa. Tunnen kuinka tietyt mielenmyrkyt puhdistuvat sairastaessani. Ajatus kirkastuu, minulla on mahdollisuus päästää irti myös peloistani. Huomaan kuinka pelot nousevat voimakkaina pintaan. Mitä enemmän päästän irti tietoisesti siitä mikä tahtookin poistua kehostani, sen vähemmällä taudissani pääsen. Huomaan esimerkiksi kuukautiskivuissa usein saman. Mitä enemmän päästän kuluneen kuukauden aikana nouseista asioista irti, sen lievimmillä kivuilla pääsen. Uskon täysin siihen, että jokaisen konfliktin ja vaikean kokemukseni takana olen minä itse. Tuo tieto tuo suunnattoman vapauden tunteen omiin mahdollisuuksiini luoda omaa elämääni, mutta myös raskaan vastuun.

​Olen itse vastuussa jokaisesta ajatuksestani ja sanasta. Negatiivisuuden oikeuttaminen on itseasiassa pois itseltäni. Minulla on oikeus jokaiseen ajatukseeni ja tunteeseeni mutta minä myös luon niiden kautta elämääni. Se mielessä minun kannattaakin huolehtia minkälaisia ajatuksia päästän valloilleen. Sitä satoa saan mitä kylvän. Menneelle en voi mitään, mutta jokaisessa hetkessä minulla on mahdollisuus toimia paremmin.

Omista uskomuksistaan ei kannata potea syyllisyyttä. Se ei auta mitään. On vain tärkeä tiedostaa, että itsellä on kyky ja valta parantaa itsensä niin halutessaan ja sitten etsiä keinot siihen. Kuinka voisin itse muuntaa omat ajatukseni ja uskomukseni tukemaan aidosti omaa hyvinvointia ja  terveyttäni? Mistä voin löytää OIKEAN parantajan, parantajan joka saa minut uskomaan omiin kykyihini ja voimiini?

Sairaus herättää pelon, se on hyvin ymmärrettävää. Silloin ihminen haluaakin tukeutua muihin. Sydämestäni toivon, että löydät sellaiset tukipilarit elämääsi jotka vahvistavat uskoa omaan valtavaan potentiaaliisi elää elämää juuri niin terveenä kuin ikinä se on mahdollista. Sinussa itsessäsi on se voima ja oikeanlaisen parantajan avulla voit löytää sen kyvyn itsestäsi esiin vahvemmin.

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: