Home Naiseus Nainen, joko sinulla on oma kuukuppisi?

Nainen, joko sinulla on oma kuukuppisi?

by miaumai

*Kaupallinen blogiyhteistyö*

Kuukuppi on ekologinen ja terveellinen vaihtoehto kuukautissuojille. Monet terveyssiteet sisältävät nykyisin hajusteita ja muita kemikaaleja jotka eivät mitenkään voi olla hyväksi ihmisen elimistölle. Kemikaalit imeytyvät terveyssiteistä limakalvojen kautta suoraan elimistöön. Intiimialueet ovat herkimpiä paikkoja kehossa ja niiden alueella tulisi kiinnittää erityishuomiota terveyden kannalta. Kuukautiskuppi on loistava  ratkaisu kuukautisiin. Kuukupista  ei halua enää luopua kun kerran on sen pariin oppinut. Se on helppo, kätevä ja turvallinen vaihtoehto kuukautissuojaksi. 

Intiimialueiden limakalvot ovat tosi herkkä alue. Moni kärsii esimerkiksi limakalvojen kuivuudesta. Terveyssiteet ja tamponit voivat edesauttaa emättimen kuivuutta. Normaali kosteustasapaino säilyy paremmin kuukautiskupin avulla.

Kuukuppi on pieni lääketieteellisestä silikonista tehty kupin muotoinen kuukautissuoja joka asetetaan emättimeen. Kuppi kerää kuukautisvuodon itseensä ja se tyhjennetään aina tarpeen vaatiessa. Hyvinvoinnin tavaratalo myy kahta kokoa Belladot Evelina – merkkistä kuukautiskuppia. Toinen on small&medium joka on tarkoitettu alle 3o-vuotialle synnyttämättömille naisille ja toinen large&plus joka on yli 30-vuotiaille synnyttäneille naisille tarkoitettu kuppi.

Valikoimissa on myös  Lunette merkkisiä kuppeja eri väreissä. Kokeilemalla löydät juuri sinulle sopivan kuukupin.

Olen itse käyttänyt kuukautiskuppia reilun kymmenen vuoden ajan. Olen kokenut kupin käytön helpommaksi ja luonnollisemmaksi kuin siteiden käytön. Tässä välissä oli ajanjakso jolloin käytin myös siteitä ja tamponeja mutta olen palannut taas kupin käyttöön.

kuukuppi

Kun sinulla on kuukautiskuppi et tarvitse muita suojia. Koskaan ei tarvitse huolehtia onko sinulla kuukautisten alkaessa kuukautissuojia kotona. Yksi kuukuppi kestää vuosia käytössä.

Se puhdistetaan vedellä, erityisellä kuukupille tarkoitetulla Lunette pesunesteellä tai  keittämällä käytön välissä. Kuukuppi on hyvä keittää aina silloin tällöin hygieenisyyden vuoksi.

Kuppia on helppoa käyttää, toki se vaatii opettelua ja totuttelua niin kuin mikä tahansa uusi asia. Yksi asia mikä kupin käytössä saattaa epäilyttää on vuotaminen. Vuotaako kuppi? Pitääkö se varmasti vuodot sisällään? Alussa saattaa tapahtua ohivuotoja käyttöä opetellessa mutta ajan kuluessa opit asettamaan kupin niin, että se on emättimessä oikein ja pitää vuodot sisällään.

Kuppi puristetaan sormien välissä ja asetetaan emättimeen. Kuppi vedetään sen alapuolella olevasta pienestä ”hännästä” ulos . Kuppia voi puristaa sormien välissä litteämmäksi jolloin sen saa helpommin ulos. Kupin mukana tulee ohjeet sen käyttöön. Kuukuppi on täysin turvallinen käyttää koko kuukautisten ajan. Myös öisin.

Osta omasi Hyvinvoinnin Tavaratalosta. Tästä linkistä näet heidän koko kuukuppivalikoiman. 
Hyvinvoinnin_bannerit_alehdet_300x250

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: