Home Hyvinvointi Raakasuklaa on herkuista terveellisin

Raakasuklaa on herkuista terveellisin

by miaumai

Raakasuklaa on todellinen terveyspommi! Voiko herkkuja syömällä todella tankata vitamiineja ja antioksidantteja? Raakasuklaan syöminen on todellakin aidosti terveellistä. Suklaan olennaisin osa on kaakaopapu. Kaakaopapua voisi sanoa yhdeksi maailman terveellisimmistä luonnontuotteista. Se sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa muun muassa runsaasti eri B-vitamiineja, kuitua, kromia, magnesiumia, sinkkiä ja rautaa. Raakasuklaan painosta jopa kymmenen prosenttia koostuu antioksidanteista eli kymmenen kertaa enemmän kuin mustikassa. Raakakaakaon on tutkitusti todettu mm. parantavan muistia, verenkiertoa ja alentavan verenpainetta. Raakasuklaalla on siis aivan älyttömästi ihan uskomattomiakin terveysvaikutuksia! Tein raakasuklaata toista kertaa elämässäni ja se on kyllä todella helppoa!

”Kaakao sisältää aivojen välittäjäaineiden toimintaan ja sitä kautta mielialaan vaikuttavia aminohappoja ja välittäjäaineita, kuten serotoniinia, tryptofaania, anandamidia ja fenyylietyyliamiinia. Joillakin näistä yhdisteistä on todettu olevan hermostoa suojaava vaikutus mutta ne lisäävät myös mm. mielihyvän tunnetta ja kivun sietoa.” -kultasuklaa.fi

”Kroonisen väsymysoireyhtymän oireet helpottivat huomattavasti siitä kärsivillä henkilöillä, kun he saivat 45 g/vrk vähintään 85-prosenttista kaakaota sisältävää suklaata kahdeksan viikon ajan.” – Terve.fi

 

DSC_0909 (2)

Raakasuklaa eroaa tavallisesta maitosuklaasta siinä että sen kaakaopitoisuus on huomattavasti suurempi (maitosuklaissa noin 10-30%, raakasuklaassa 100%). Juuri kaakaopapu on se kaikkein terveellisin ainesosa. Raakasuklaaseen ei lisätä valkoista sokeria kuten kaupan suklaissa poikkeuksetta on. Raakasuklaan teossa aineksia ei myöskään kuumenneta niin että vitamiinit tuhoutuvat vaan se valmistetaan miedolla lämmöllä jolloin kaikki hyvät ainesosat säilyvät. Myös kaupasta saatava tummasuklaa on terveellistä mutta se valmistetaan korkeissa lämpötiloissa joten ravintoaineet siinä jäävät vähäisemmiksi, varsinkin vitamiinit tuhoutuvat valmistusprosessissa.

Tein raakasuklaata noin puolessa tunnissa kotona. Ainesten hankinta on tämän suklaan teossa se haastavin osuus mielestäni koska niitä ei välttämättä ihan joka kaupasta saa mutta isommista marketeista nykyisin kyllä. Ostin raakakaakaojauhetta muistaakseni hiukan pienemmästä K-kaupasta ja Prismasta löytyi loput ainekset. Tämä on myös sellainen herkku jota jaksaa tehdä vaikkei muu leipominen niin innostaisi. Raakasuklaassa vain sekoitetaan aineet yhteen ja kaadetaan muotteihin.

DSC_0912 (2)

Tein tällä kertaa suklaata Herkkupajan Herkkureseptit kirjan ohjeen mukaan hiukan soveltaen. Lisäsin siihen esimerkiksi muutaman karpalon jokaisen muottiin, tätä ei ohjeessa ollut. Karpalo toi kivaa kirpeyttä mukaan suklaaseen. Laitoin myös ohjeessa olleen lucumajauheen tilalle runsaasti E-vitamiinia sisältävää toco-jauhetta. Se sopii suklaaseen myös erittäin hyvin. Kun teet raakasuklaata kotona voit lisätä sinne juuri oman makusi mukaan esimerkiksi marjoja tai pähkinöitä. Näin siitä tulee entistä terveellisempää.

Suklaan tekeminen on nopeaa mutta sen hyydyttäminen vie eniten aikaa. Laitoin suklaan mansikkamuoteissa pakkaseen yöksi ja aamulla minua odotti herkku aamiainen! Tämä suklaa on niin terveellistä että sillä voi aloittaa päivänkin aivan hyvällä omalla tunnolla. Näiden suklaapalojen syöminen ei vienyt kauaakaan. Ja vaikka herkut tulikin tuhottua nopeasti siitä tuli vain hyvä olo koska tätä herkutteluhetkeä koko keho kiittää!

DSC_0920 (2)

Voit tilata Herkkupajan Herkkureseptit e-kirjan tästä ja saat tämän reseptin lisäksi monta muutakin supernamia reseptiä terveellisiin herkkuihin. Saat sen nyt 5% alennuksella koodilla HERKUT. Kirjan kaikki ohjeet ovat gluteenittomia, sokerittomia ja maidottomia. 

 

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

6 comments

Katja 4.9.2017 - 10:02

Pitäisi kyllä kokeilla uudestaan raakasuklaan tekemistä. Kokeilin kerran yhdellä kurssilla, mutta siitä tuli kyllä vähän liian vahvan makuista ja kyllähän ne jäi sitten syömättä 🙁

Reply
miaumai 4.9.2017 - 11:03

Kannattaa kokeilla jollain toisella reseptillä uudestaan. 🙂 Onhan tuo vahvaa kaupan maitosuklaaseen verrattuna mutta itse oon ainakin tottunut ajan kanssa.

Reply
Minnea/Minnean muruja 4.9.2017 - 17:40

En tiennytkään, että raakasuklaa on noin terveellistä! Hei, nyt sitä voi syödä hyvällä omalla tunnolla! Jes! Myös Foodin tekee raakasuklaakonvehti-pakkauksia. Ne olivat tosi hyviä, olen testannut 🙂

Reply
miaumai 4.9.2017 - 18:01

Todellakin, itsekin yllätyin että kaakaopapu on yksi maailman terveellisimmmistä jutuista. Herkutella voi myös hyvällä omalla tunnolla kun on oikeat herkut! 🙂 Ihanaa että raakasuklaasta on nykyisin myös hyvät valikoimat valmiinakin saatavilla!

Reply
Ninni / Visions 4.9.2017 - 23:33

Itse en ole koskaan oikein innostunut raakasuklaasta, mutta kai se on alettava innostumaan kerta se on noinkin terveellistä!

Reply
Outi / Pisteitä Ruudulla 5.9.2017 - 18:27

Mä en ole lämmennyt raakasuklaalle – herkut herkkuina ja ruoka sitten ruokana. 🙂 toki raakasuklaassa tökkii myös se, että niihin pitää lisätä paljon täytettä – en pidä ”tavallisessakaan” suklaassa siitä, että on sattumia. Pähkinöille olenkin allerginen, mutta muut voisi mennäkin, jos ei sattumat tökkisi niin pahasti. 🙂

Reply

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: