Home Työ Uuden ajan yrittäjät osa 14 -Luontoyrittäjä Virpi Ruotsalainen ”Kukaan muu kuin sinä ei voi tehdä unelmiasi todeksi.”

Uuden ajan yrittäjät osa 14 -Luontoyrittäjä Virpi Ruotsalainen ”Kukaan muu kuin sinä ei voi tehdä unelmiasi todeksi.”

by miaumai
Tämä on Uuden ajan yrittäjät – haastattelusarjan 14. osa. Tässä haastattelusarjassa tahdon esitellä teille inspiroivia yrittäjiä jotka toteuttavat intohimoisesti työtään usein pioneereina omalla alallaan. Sydämen polkuaan seuraava yrittäjä luo arvoa ympärilleen paitsi tekemisellään myös luoden esimerkkiä rohkeudellaan tehdä omanlaisia ratkaisuja.  Tälläinen ihminen säteilee ympäristöön työnsä kautta paljon enemmän hyvää kuin hän ehkä ymmärtääkään.

Yksi tälläinen upea yrittäjä on maaseutumatkailualalla työskentelevä Virpi Ruotsalainen. Virpin yritys Luonnon Syli tarjoaa levähdyspaikan ja elämyksiä  ihmisille.

Sain ilon ja kunnian tutustua Virpiin kesällä kun hän kutsui minut blogiyhteistyön merkeissä omalle tilalleen kokemaan mitä hänen luonto- ja maaseutumatkailuyrityksensä Luonnon Syli tarjoaa. Kokemus oli aivan uskomattoman ihana ja voisi sanoa, että se antoi elämääni aivan valtavasti lisäarvoa ja toi itseäni lähemmän omia unelmiani. Sain nukkua upeassa aitassa, nauttia auringonlaskuista mökillä, kölliä paljussa ja  hoitaa eläimiä. Sain olla  mukana mm. päästämässä Lapin lehmiä kesälaitumille.

Kun palasin kotiin Virpin hoivista tunsin, etten voinut enää palata samaan elämään vaan tiettyjen asioiden oli muututtava ja sillä matkalla olen edelleen. Minulle tämä yhteistyö ja Virpiin tutustuminen oli paljon enemmän kuin osasin odottaa.

Virpi on yrittäjänä esimerkillinen. Virpin missiona on paitsi luoda itselleen ja perheelleen toimeentuloa unelmiensa työn kautta niin myös elävöittää koko Kärsämäen ilmapiiriä. Hänen luovuuttaan, ideoimiskykyään ja heittäytymistään ihailen valtavasti. Hän on ”luova hullu” sen positiivisimmissa merkityksessä.

Suosittelen erittäin lämpimästi Virpin luona vierailua. Virpi ja hänen perheensä ottavat vieraansa avosylin vastaan ja vieras voi lähteä parhaassa tapauksessa aivan uudistunein ajatuksin kotiin. Voi tuntea olevansa lähempänä itseään kuin ennen kun oli tilalle saapunut. Niin ainakin kävi itselleni. Kiitos Virpi!

Nyt annetaan tämän villasukkajuoksun MM-kisatkin paikkakunnalleen inspiroineen monitoiminaisen kertoa hieman omaa tarinaansa yrityksensä takana.

Kuka olet, kerro hieman itsestäsi?

Olen Virpi Ruotsalainen Kärsämäeltä, täällä syntynyt ja tänne palannut. Nykyinen ammattinimike lienee Luonnon Sylin ja Salon viljatilan emäntä. Alkuperäiseltä koulutukseltani olen kasvatus- ja perhetyöhön erikoistunut sosionomi. Tykkään kehittyä ja kehittää koko ajan, joten koulutuksia on kertynyt melkoinen pino.

Olen ollut sukutilallani emäntänä vuodesta 2014, jonka vuoksi olen sosiaalialan päivätöiden ohella kouluttautunut maatalouspuolelle sekä matkailun- ja markkinoinnin saralle. Nuorimman lapseni syntymä toi mukanaan uuden mahdollisuuden kehittää tilan toimintaa ja hoitovapaan alettua toukokuussa 2018 Luonnon Sylin elämystila aloitti matkailijoiden palvelun.


Mitä kaikkea työhösi kuuluu? Millaisiin asiakkaan tarpeisiin pyrit vastaamaan palvelullasi?

Työhöni kuuluu asiakaspalvelutyö kaikkine mausteineen. Vastaanotan varauksia ja suunnittelen palvelupaketteja asiakkaiden toiveiden mukaan. Valmistelen majoituspaikat ja ruoat ennakkotilausten mukaan. Teen ohjelmapalvelujen kasauksen ja toteutuksen yhteistyössä muiden alueen yritysten kanssa. Hoidan yrityksen markkinoinnin, somepäivitykset ja blogin. Oikeastaan kaikki muu paitsi fyysinen rakennus/korjaus/konetyö kuuluu työnkuvaani.
Pyrin mahdollistamaan asiakkaille rentoutumista lähellä luontoa ja tarjoamaan ikimuistoisia elämyksiä. Asiakkaan toiveiden mukaan palveluni voi olla suppeimmillaan oman telttapaikan tarjoamista, laajimmillaan kokonaisvaltainen muutaman päivän hemmotteluloma opastetuilla luontoteemaisilla retkillä maustettuna sisältäen ruokailut ja kuljetukset. Haluan tuoda luonnon ja kotimaisen ruoantuotannon lähemmäs ihmistä. Asiakas itse päättää haluaako lomansa olevan rentoa lekottelua vai kenties uuden oppimista ja aktiivista tekemistä.

Mikä sai sinut innostumaan alasta jolla teet nyt töitä? Haaveilitko alaan liittyvistä asioista jo lapsena vai löytyikö se vasta aikuisiällä?

Sattuma? Sukutilani jatkaminen ei kuulunut alun perin suunnitelmiini, ei kuulunut myöskään Kärsämäelle palaaminen 10 vuoden kaupungissa asumisen jälkeen. Kohtalo puuttui peliin ja tässä sitä ollaan. Luonnon Syli on sekoitus koko historiaani, osa lapsuuttani, nuoruuttani, vaihto-opiskelijakokemustani ja ylipäätään sisältää paljon mielenkiinnonkohteitani vuosien varrelta.
Olen aina halunnut asua maalla, paikassa, jossa vuodenajan voi aistia jopa silmät suljettuna. Olen haaveillut työstä ihmisten parissa, työstä jossa voin käyttää kielitaitoani ja matkustella. Nyt ”maailma” tuleekin luokseni, ei toisin päin.

Onko työ jota teet kutsumustyötäsi? Mistä erotit sen kutsumukseksesi?

Yritykseni on niin tuore, että on hankalaa kuvailla mistä erotin työni kutsumustyöksi. Ehkäpä siitä, että olen haljeta innosta suunnitellessani toiminnan kehittämistä, en malta nukkua ennen kuin saan tärkeimmät ideat paperille tai siitä, että ajatellessani asiakkaideni täällä saamia kokemuksia koen itsekin suurta iloa ja onnea heidän puolestaan. Olen ylpeä yrityksestäni.


Mikä on työssäsi parasta?

Asiakkaiden aidot kokemukset. On ihan huikeaa kuulla asiakkaiden näkökulmia Luonnon Sylissä saamistaan kokemuksista. Koen olevani etuoikeutettu voidessani jakaa näitä hetkiä asiakkaideni kanssa. Osalle asiakkaistani nämä luontokokemukset ovat olleet ovi johonkin suurempaan, uuden alkuun.

Mikä haastavinta?

Haastavinta markkinointi. Uutena yrityksenä markkinointi ja asiakkaiden löytäminen on työlästä. Varsinkin kansainvälisten asiakkaiden saaminen mietityttää, kuinka heidät tavoitan?
DSC_2857 (2)

Luonnon Syli tarjoaa aittamajoitusta.


Kannustettiinko sinua yrittäjyyteen/oman kutsumuksen pariin lähipiirissä vai koitko vastustusta?

Olen kasvanut yrittäjyyteen. Lähisuvussa on yrittäjyyttä jo monessa sukupolvessa. Isäni ansiosta olen tässä nyt, hän ehdotti minulle aikoinaan sukutilan jatkamista.

 Mistä sait rohkeuden tehdä täysin omanlaistasi juttua ja toteuttaa itseäsi uudella tavalla?

Olen luonteeltani rohkea ja luova, kuplin ideoita. Viimeinen sysäys oli kuopukseni syntymä, en raaskinut laittaa häntä vielä niin pienenä hoitoon. Mietin erilaisia tapoja toteuttaa yrittäjyyttä ja samalla kehittää itseni. Tämä tuntui oikealta vaihtoehdolta, joka palveli minua, perhettäni ja yritystäni. Olen saanut eniten tukea ja apua mieheltäni Markukselta ja isältäni Juhalta.


Oletko onnistunut luomaan unelmatyösi?

Kyllä. Mikäli asiakkaat löytävät yritykseni, tiedän, että unelmatyöni on tässä. On mahtavaa voida kehittää niin itseä, Luonnon Syliä kuin koko paikkakuntaa yhteistyössä muiden yritysten kanssa.

Minkälaisia haaveita ja tavoitteita sinulla on tulevaisuudelle?
Toivoisin elättäväni perheeni yrittäjyydellä. Haluaisin tilan olevan elinkelpoinen vielä lapsilleni ja lapsenlapsilleni. Mietin aina tekojeni seurauksia pitkälle tulevaisuuteen ja teen valintoja sen pohjalta, mikä on kestävän kehityksen näkökulmasta järkevää.

Missä erityisesti olet onnistunut?

Olen onnistunut löytämään omia arvojani vastaavan yritysmallin ja luomaan sitä tukevan yrittäjäverkoston ympärilleni.

 Kun katsot taaksepäin tekisitkö jotain toisin?

Olen vielä niin alussa, että tuohon voin vastata vaikka 5 vuoden päästä uudestaan?

Minkälaisen tsemppiviestin tahtoisit lähettää omia unelmiaan kohti kurkottelevalle, henkilölle joka miettii oman unelmatyönsä aloittamista?

Ole rohkea! Kukaan muu kuin sinä ei voi tehdä todeksi unelmiasi.

Virpi Ruotsalaisen yritys Luonnon Syli tarjoaa kiireetöntä olemista maaseudun sydämessä Virpin sukutilalla. Tutustu yrityksen koko tarjontaan kotisivuilla.

Nauti ulkosaunan pehmeistä löylyistä, virkisty paljussa tai vietä erilainen yö nuotion loimussa laavulla. Luonnon Syli tarjoaa myös luontoelämyksiä, ratsastusretkiä ja tutustumiskäyntejä lähiseudun luomutiloilla. Tykkää Luonnon Sylin sivuista myös facebookissa.

Lue myös aiemmin Luonnon Sylistä kirjoittamani artikkelit:
Kosken-mökillä aika pysähtyy
Lapin lehmien kesäloma alkoi – Koivurannan maatila turvaa Pohjoissuomenkarjan olemassaoloa
Elämysmatkailua maaseudulla – Luonnon Syli on ainutlaatuinen lomakohde luonnon äärellä

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: