Home Äitiys Uuden ajan yrittäjät osa 15 -Valmentaja Maarit Kiprianoff auttaa äitiyteen eksyneitä naisia löytämään itsensä

Uuden ajan yrittäjät osa 15 -Valmentaja Maarit Kiprianoff auttaa äitiyteen eksyneitä naisia löytämään itsensä

by miaumai

Tämä on Uuden ajan yrittäjät – haastattelusarjan 15. osa. Haluan tässä haastattelusarjassa tuoda esille inspiroivia ihmisiä ja avata heidän matkaansa omien unelmiensa äärelle. Monilla meistä on unelmia työn suhteen ja toivon tämän haastattelusarjan voivan inspiroida ihmisiä seuraamaan unelmiaan työelämässä.

Tässä osassa esittelen teille inspiroivan ja pirteän Maarit Kiprianoffin. Maaritin pulppuileva ilo tarttuu ja hän on erittäin aikaansaava ihminen.

Maaritilla on kolttasaamelaiset juuret ja hän on ollut mm. mukana ajamassa saamelaisten oikeuksia omaan kieleensä pääkaupunkiseudulla. Maaritin tytär aloittikin nyt syksyllä ekaluokan ainoassa saamelaisalueen ulkopuolisessa saamenkielisessä luokassa Pasilassa. Luokka tarjoaa opetusta pohjoissaamen kielellä Maaritin tyttärelle ja muutamalle muulle tyttären ikätoverille. Hieno saavutus!

Niin vapaa-ajalla kuin työssään Maarit on Magee Mutsi. Maarit haluaa valmentajana muistuttaa naisia pitämään huolta itsestään myös äitiyden haasteissa. Hän tietää omasta kokemuksestaan miten äitiys voi viedä niin mukanaan, että unohtaa itsensä. Maaritin brändi Magee Mutsi onkin luotu muistuttamaan , että äitiys voi olla kukoistavamman elämän ja naiseuden alku. Valmentajana Maarit opastaa syvemmin ja rohkeammin oman olemuksen pariin ja auttaa pääsemään kiinni omiin todellisiin voimavaroihin.

Lisätietoa valmennuksesta löydät Maaritin sivuilta. Alla olevassa haastattelussa Maarit kertoo omasta tiestään, miten hänestä tuli Magee Mutsi ja miten hän voi auttaa sinuakin muistamaan oman arvosi.

Kuka olet, kerro hieman itsestäsi.

Ai miksi mua kutsutaan Mageeksi Mutsiksi? No, koska mua ei kiinnosta mitä muut ajattelevat minusta tai mun tekemisistä. Seuraan intuitiotani ja luotan Vetovoiman Lakiin. Joo, teen virheitä – niinkuin kaikki muutkin -, mutta oon täysin fine niiden kanssa. Itseasiassa virheiden tekeminen on vaan niin siistii, koska silloin tietää menevänsä eteenpäin. Ja oon heittänyt sen superäidin viitan silppuriin (joka mun muka PITI olla), koska oivalsin, että ne on muiden odotuksia siitä millainen mun pitäisi olla ja kuinka mun tulisi käyttäytyä. …Mutta, ei mun elämä ole aina ollut tällaista ja siitä kohta enemmän.

Mitä teen? Olen äitivalmentaja (LCF Life Coach®), Motivational Speaker, tsemppaaja, sparraaja ja positiivisuuden lähettiläs. Teen töitä niin yksityisasiakkaiden kuin yritysten, yhdistysten, seurojen ja ryhmien kanssa.

Taustani on ravintola-alalla, jossa viihdyin 20 vuotta, joista yli 10 vuotta esimiestehtävissä. Olen kolunnut läpi koko ravintolamaailman kirjon oluthuoneista yökerhoihin ja tunturikeskuksista risteilijöihin.

Mitä kaikkea työhösi kuuluu? Millaisiin asiakkaan tarpeisiin pyrit vastaamaan palvelullasi?

Autan pääsääntöisesti äitejä, jotka tuntevat olonsa turhautuneiksi, ahdistuneiksi ja stressaantuneiksi, löytämään tasapainon oman itsensä, perheensä ja uransa kanssa, jotta he voivat elää juuri sitä itsensä näköistä elämää. Meillä on oikeus olla juuri se nainen, joka sisimmässämme olemme sekä huolehtiva ja rakastava äiti. Sen ei tarvitse olla joko tai – me voimme saada koko kakun ja myös syödä sen!

Monet meistä äideistä hukkaavat itsensä vauva- ja lapsiarkeen. Alamme elämään lapsen kautta ja unohdamme omat tarpeemme ja itsemme naisena.

Näin kävi myös minulle. Iloisesta, elävästä ja värikkäästä naisesta tuli kahdessa vuodessa harmaa, väsynyt ja eloton, joka kantoi edelleen +20 vauvakiloa ja kulki meikittä ylisuurissa verkkareissa. Kaverini olivat suurimmaksi osaksi kaikonneet, koska elämässäni ei ollut kuin tyttäreni. Tyttäreni, jota olin toivonut yli 10 vuotta, ja jota minun ei olisi pitänyt saada – ainakaan ilman massiivisia hormonihoitoja.

Kun meistä tulee äitejä, kaikki muuttuu ja jotta voimme elää sitä itsemme näköistä elämää, meidän tulee uudelleen määrittää itsemme. Kuka minä olen äitinä ja ennen kaikkea naisena? Mikä on minulle nykyään merkityksellistä ja tärkeää? Millainen äiti haluan olla? Millainen puoliso haluan olla? Mitä toivon parisuhteeltani nyt kun olemme vanhempia? Yh-äiti – millaisen puolison ja parisuhteen haluan tulevaisuudessa? Palveleeko nykyinen urani elämääni äitinä? Suuria kysymyksiä.

Kun itse heräsin ”vauvasumusta”, tajusin samalla, että vanha urani ravitola-alalla – ilta- ja yöpainoitteinen vuorotyö – ei hirveästi palvele totaaliyksinhuoltaja-arkea. Olin hukassa. Jos olisin silloin tiennyt, että on olemassa koulutettuja valmentajia, jotka voivat auttaa minua oivaltamaan mitä MINÄ haluan elämältäni, millaista elämää MINÄ haluan tästä eteenpäin elää – minun ei olisi tarvinnut käydä kaikkea yksin läpi ”kantapään kautta”. Onneksi päädyin monen mutkan kautta Valmentamoon opiskelemaan LCF Life Coach®:ksi.

Nyt haluan auttaa toisia äitejä, jotka tuskastelevat samojen asioiden kanssa kuin itse tuskastelin löytämään juuri sen itsensä näköisen elämän. Lopettamaan sen kaasua-jarrua -elämän = kuuntelemaan ja luottamaan omaan voimaan ja viittaamaan kinttaalla omalle epäröinnille ja ennen kaikkea muiden puheille. Jos ei NYT, niin koska?

Valmennan asiakkaitani omien valmennusohjelmieni mukaisesti. Valmennusohjelmiini kuuluu niin verkon välityksellä tapahtuvaa valmennusta, henkilökohtaista valmennusta puhelimen / Skypen välityksellä sekä tietysti omat suljetut vertaistukiryhmät Facebookissa. Livepäivissä on omanlaista taikaa.

Miksi teen pääsääntöisesti henkilökohtaiset valmennukset puhelimitse tai Skypellä? Koska meillä ruuhkavuosiäideillä on harvemmin käyttää 2-3 tuntia yhden tunnin valmennukseen (ne matkat) ja koska näin pystyn tarjoamaan valmennuksiani Inarista Indonesiaan. Aikavyöhykevaihtelut tosin tarjoavat omat haasteensa henkilökohtaisen valmennuksen tekemiseen, mutta kyllä se yhteinen aika aina jostain löytyy.

Itselläni on valmentajia mm. Jenkeistä ja näiden valmennusten aloittamisajaksi on vakiintunut klo 05:30. Niin huikee tapa aloittaa aamu! Kokeilin kyllä kerran iltavalmennusta, mutta jäi niin hyvä buugi päälle, että en enää sinä yönä nukkumaan malttanut!
Mikä sai sinut innostumaan alasta, jolla teet nyt töitä? Haaveilitko alaan liittyvistä asioista jo lapsena vai löytyikö se vasta aikuisiällä?

Olen aina, pienestä pitäen, halunnut auttaa toisia ihmisiä, mutta en ollut löytänyt omaa timanttiani kuin vasta tyttäreni syntymän jälkeen.

Äitini on ollut kiinnostunut henkisestä kasvusta jo vuosikausia ja hän on aina ottanut minut mukaan eri kursseille. Nuorempana menin naureskellen mukaan, mutta joka kerta olin ihan liekeissä kurssin loputtua. En silloin vielä ymmärtänyt, mitä se tarkoitti. Minun piti siis kirjaimellisesti hukata itseni, jotta pystyin löytämään itseni.

Maarit_56_orig.jpg

Onko työ jota teet kutsumustyötäsi? Mistä erotit sen kutsumukseksesi?

Ehdottomasti. Se tunne, kun näen muutoksen värähtelyt valmennettavissani, on sanoin kuvailematon. Se tunne, että saa auttaa toista ihmistä löytämään hänen oman tarkoituksensa ja elämänsuunnan, on sanoin kuvailematonta. Se ilo ja onni, jonka saan jakaa heidän kanssaan, kun he pääsevät omiin tavoitteisiinsa, on sanoin kuvailematon.
Mikä on haastavinta työssäsi?

Haastavinta on se, jos joudun sanomaan asiakkaalle, että en valitettavasti voi auttaa sinua. Valmennus on eteenpäin vievää ja asiakkaalla täytyy olla halu muuttua ja kehittyä. Jos tuo halu puuttuu eikä asiakas ole valmis katsomaan eteenpäin, en voi auttaa.
Kannustettiinko sinua yrittäjyyteen/oman kutsumuksen pariin lähipiirissä vai koitko vastustusta?

Kannustettiin.

Olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että vanhempani ovat aina tukeneet päätöksiäni ja antaneet minun tehdä omat virheen. He opettivat minulle jo varhain kaksi asiaa:
1) Asioilla on tapana järjestyä – tosin ei aina niin nopeasti kuin itse haluaisin tai välttämättä juuri sillä tavalla kuin itse haluaisin
2) Kotiin saa aina tulla

Nyt kun asiaa oikein mietin, niin kukaan ei suoraan sanonut minulle, että ”hulluhan sinä olet, kun yrittäjäksi alat” tai ”ei susta siihen ole” tai muutakaan.
Mistä sait rohkeuden tehdä täysin omanlaistasi juttua ja toteuttaa itseäsi uudella tavalla? Mistä sait/saat eniten tukea ja apua toteuttaa unelmiasi?

Olen aina tehnyt oman pääni mukaan ja usein saanut myös ”nenilleni” sen takia, mutta en myöskään olisi tässä nyt ilman noita kokemuksia. Olen oppinut kääntämään huonot kokemukset voimavaroikseni, sillä ne tuovat elämääni syvyyttä ja auttavat myös samalla löytämään yhteyden valmennettaviini.

Olen viime vuosina oppinut sekä pyytämään apua että ottamaan sitä vastaan. Tässä on ehkä ollut yksi suurimmista oppiläksyistäni. Se, että pörrään yksin omassa päässäni ei vie minua eteenpäin. Ei, vaikka kuinka haluan pärjätä yksin. Jokainen meistä tarvitsee mentorin. Ihmisen, joka auttaa sinua näkemään metsän puilta ja joka pitää sinut polullasi kohti tavoitettasi.

Ja kun pyydät apua, pyydä sitä sellaiselta ihmiseltä, joka on käynyt läpi sen kaiken p*skan ja joka pystyy auttamaan sinut sinne, minne sinä haluat mennä tiputtaen vuosia pois matkastasi.
Oletko onnistunut luomaan unelmatyösi?

Olen ja tiedän, että matkani on vasta alussa. Me äidit olemme ehtymätön luonnonvara ja haluan jokaisen äidin tietävän, että Sinä et ole yksin omien ajastustesi kanssa.

Minkälaisia haaveita ja tavoitteita sinulla on tulevaisuudelle?

Maailman valloitus! Haaveilen, että saan järjestää retriittejä ulkomaille yhteistyökumppaneideni kanssa. Haaveilen, että saan mahdollisuuden kannustaa kaikkia äitejä unelmoimaan suuresti ja uskomaan itseensä. Kaikki lähtee siitä, että sinä itse uskot itseesi, että sinä itse arvostat itseäsi, että sinä itse rakastat itseäsi ja sitä kautta sinä voit uskoa, arvostaa ja rakastaa toisia. Samalla sinä näytät esimerkilläsi lapsillesi, millaista on olla onnellinen ja itsestään huolehtiva nainen. Sinä luot oman elämäsi. Sinä olet avain kaikkeen mitä elämässäsi tavoittelet.

Missä erityisesti olet onnistunut?

Valmentajana koen erityisesti onnistuneeni, kun näen valmennettavieni elämän muuttuvan juuri sellaiseksi kuin he ovat sen halunneet. On ihan uskomattoman upeaa seurata vierestä, kun toinen puhkeaa kukkaan, kun monivuotinen parisuhde syventyy entisestään, kun se unelmien kumppani ilmestyy elämään, kun se työ/ura, josta ei edes osannut haaveilla onkin totta, kun kotona nauretaan enemmän kuin kiukutellaan ja ja ja…

Omassa elämässäni koen erityisesti onnistuneeni omien mielen kompastuskivien tiedostamisessa ja kun ne tiedostaa – ne voi myös selättää. Olen löytänyt oman voimani ja kuuntelen entistä vahvemmin intuitiotani. Olen onnistunut haastamaan itseäni asioilla, joita en uskonut koskaan tekeväni.
Aloitin nimittäin videopodcastien tekemisen omalla Youtube -kanavallani. Videopodcastien teemana on rentoa jutustelua äitiydestä ja naiseudesta erilaisten äitien kanssa. Meillä kaikilla on se oma tarina kerrottavana ja me kaikki kaivataan vertaistukea. Aina löytyy joku, joka samaistuu toisen tarinaan ja jo se toisen samanlaisen tarinan kuuleminen voi olla vapauttava kokemus. Me ollaan yksin vain ja ainoastaan silloin, kun me pysytään siellä oman pään sisällä.

Äitinä koen erityisesti onnistuneeni, kun huomaan lapseni auttavan ja kannustavan niin tuttuja kuin tuntemattomia lapsia leikkipuistossa, jäävän vaihtamaan muutaman sanan iäkkään vanhuksen kanssa bussipysäkillä, jakamalla kohteliaisuuksia niin lapsille kuin aikuisillekin, jne.
On myös ollut ihanaa huomata, kun viime syksynä ensimmäisten eskariläksyjen kanssa pähkäilevä pieni ensin kiukustuu ja sanoo: ”en mie IKINÄ opi!” ja heti perään hän laittaa silmät kiinni, vetää syvään henkeä ja toistaa kolme kertaa: ”helposti ja vaivattomasti” Ja voi sitä ilon ja onnen määrää, kun tehtävät on saatu tehtyä. Saman toivon jatkuvan nyt kun ensimmäinen luokka pärähtää käyntiin.

Kun katsot taaksepäin, tekisitkö jotain toisin alussa? Jos niin, mitä?

Olisin hankkinut itselleni henkisen kasvun mentorin jo aikuisuuden kynnyksellä ja business mentorit heti kun ajatus yritystoiminnan aloittamisesta vilahti mielessäni. En missään nimessä olisi alkanut yksin yrittämään. Mentorit on ROCK! ja yhteistyökumppanit on POP!

Minkälaisen tsemppiviestin tahtoisit lähettää omia unelmiaan kohti kurkottelevalle, henkilölle joka miettii oman unelmatyönsä aloittamista?

Ole valmis unelmoimaan isosti. Ole valmis muuttumaan ja kehittymään koko ajan. Löydä ne ihmiset ympärillesi, jotka haastavat sinua positiivisesti kannustaen eteenpäin. Sinulla on oikeus tehdä virheitä ja oppia niistä. Sinulla on oikeus onnistua ja menestyä. Nauti elämästäsi. Elä tässä ja nyt, koska mitään muuta sinulla ei ole

Jos on lisäksi vielä jotain mitä haluat kertoa niin voit lisätä sen tähän.

Vaikka fokukseni onkin äideissä, autan mielelläni kaikkia omaa polkuaan etsiviä.

Magee Mutsi Maaritin löytää Somesta:
Facebook: Maarit Kiprianoff Coaching
Instagram: @Mageemutsi
Youtube: Magee Mutsi

Lue myös artikkelini:
Jumissa auttajan roolissa – autatko muita itsesi kustannuksella?
Rajanveto sallittu
Läheisriippuvainen ei ole olemassa itselleen
Riittämättömyydestä armollisuuuteen
Uuden ajan yrittäjät osa4 – Lapset ja tunnetaidot Heli Mäkelän elämäntyönä
Kenen uskomukset luovat pohjan vanhemmuudellesi?

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

1 comment

Millaista on olla tyttären äiti? - Tyttöjen äidit 30.10.2018 - 10:33

[…] Maaritin äitivalmennusryhmät […]

Reply

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: