Home Hyvinvointi Uuden ajan yrittäjät osa 19. – Intohimo hyvinvointiin muuttui Meri-Jane Mikkolan työksi: ”Olen onnistunut luomaan työn joka vaurastuttaa henkisesti ja taloudellisesti.”

Uuden ajan yrittäjät osa 19. – Intohimo hyvinvointiin muuttui Meri-Jane Mikkolan työksi: ”Olen onnistunut luomaan työn joka vaurastuttaa henkisesti ja taloudellisesti.”

by miaumai

Tämä on Uuden ajan yrittäjät – haastattelusarjan 19. osa. Haluan tällä haastattelusarjalla tuoda esiin ihmisiä jotka luovat uutta, ja tekevät töitä sydänlähtöisesti. Uuden ajan yrittäjät ovat luoneet usein jonkin täysin oman konseptin, ehkä jotain mitä ei vielä ollut olemassakaan ennen kuin nämä visionäärit laittoivat ideansa käytäntöön. Yrittäjyys vaatii usein itsenä likoon laittamista ja ennen kaikkea uuden ajan uutta luovassa  yrittäjyydessä sitä tarvitaan.

Tämänkertaisessa osassa esittelen teille hyvinvointialalla työskentelevän Meri-Jane Mikkolan. Meri-Jane löysi itselleen työn tuotteiden parista, jotka paransivat hänen elämänlaatuaan monin tavoin. Meri-Jane edustaa Kannawayn hampputuotteita innostavalla draivilla. Tutustuin  häneen kesän lopulla kun aloimme tehdä töitä samassa tiimissä.

Verkostomarkkinointi  herättää paljon tunteita mutta itse henkilökohtaisesti koen  sen olevan todellista uuden ajan työtä. Verkostomarkkinoinnin parissa toteutuu hyvin moni niistä asioista, joita nykypäivän ihmiset kaipaavat työelämässä lisää. Vapaus ja  paikka riippumattomuus  ovat sanoja joita kuulee usein mainittavan unelmatyötä kuvailtaessa. Tälläinen unelmatyö  on todellisuutta Meri-Janelle tuotteiden parissa joita kohtaan hän tuntee mieletöntä paloa. Meri-Janelle hyvinvointi ja oikeanlainen ravinto ovat intohimon kohteita jotka  löytyivät oman sairastumisen myötä.

On ollut ilo tutustua Meri-Janen valoisaan olemukseen ja ihanaan elämänasenteeseen. Hän on oman elämänsä supersankari joka auttaa joka päivä muita työnsä kautta. Sen hän sanookin olevan suurin motivaattorinsa. Ihmisten auttamisen ja sitä kautta paremman maailman luomisen. Annetaan Meri-Janen itse kertoa millainen polku hänellä on takana ennen kuin hän löysi tavan toteuttaa kutsumustaan. Siitä ei ole seikkailua puuttunut!

Kuka olet, kerro hieman itsestäsi?

Olen Meri-Jane Mikkola, 31 vuotta ja asun  Jyväskylässä. En ole koskaan hankkinut ammattia vielä tähän päivään mennessä. Kävin peruskoulun ja lukion. Sen jälkeen kokeilin  muutamaa alaa, eikä mikään tuntunut omalta jutulta. En tuntenut inspiraatiota koulussa vaikka itse ala olisikin kiinnostanut. Työskentelin kaupan kassalla nelisen vuotta, kunnes huomasin, että en pysty koskaan ihmisenä kasvamaan siinä tavalla mitä toivoin. Jos käytän  useita tunteja päivässä jonkin asian parissa, haluan, että se myös kehittää minua.

19 – vuotiaana muutin vanhaan rintamamiestaloon, jossa ensimmäistä kertaa elämässäni sairastuin todella pahasti. Ensin silmät tulehtuivat ja  iho alkoi oireilemaan voimakkaasti. Sitten tuli hengitysoireita ja yleiskunto laski hyvin nopeasti. Ehdin asua talossa vain pari kuukautta kun työkaverini sanoi, että vaatteeni haisevat homeelle. En silloin tiennyt mitään mistään homeista. Ajattelin vain, että haju on vähän kuin vanha mummolan tuoksu.  Työkaverini neuvo oli: lähde heti pois. Jätä kaikki tavarat ja lähde pois.

Soitin ystävälleni ja kysyin saanko tulla hänen luokse asumaan kunnes löydän uuden kodin. Mukaan otin parhaimmat vaatteeni, jotka sitten pikkuhiljaa toki korvasin. Se oli ensimmmäinen kerta kun aloitin materian kannalta ihan alusta. Onneksi asunto ei ollut oma vaan silloisen poikakaverin, eikä siitä tullut minulle isoa menetystä. Loppujen lopuksi suhde kyllä kariutui lähinnä näiden homeongelmien vuoksi, koska sain lopulta oireita siitäkin kun näin poikakaveria joka asui talossa.  Se kokemus kyllä vaikutti merkittävästi loppuelämääni. Sen kautta ymmärsin  kuinka tärkeä  on  puhdas ilma. Silloin aloin etsimään oikeanlaista ruokavaliota joka auttaa poistamaan homeita kehosta, vähentää toksisuutta ja auttaa elimistöä toipumaan.

Uuden opettelemiseen meni vuosia sillä vanhat tavat olivat tiukasti pinttyneet. Niistä oli vaikea oppia pois. Ensimmäiset vuodet opiskelin hyvinvointiaiheista  yötä päivää. Olli Postin innoittamana aloin kokeilemaan uudenlaisia tapoja elää. Pitkään meni, että homemyrkyt poistuivat kehostani.

Sairastumisestani seuraavana keväänä kuulin, että Lapissa asuva mummoni on sairastunut. Olin hyvin pienituloinen. Työskentelin  kaupan kassalla. Pyysin pomoltani kesäkuun lomaa. Se  ei pomolle sopinut. Seuraavana päivänä irtisanoin itseni. Se oli elämäni parhaita päätöksiä. Suunnitelmani oli selvä; pyöräilen mummoni luokse ja vien hänelle pakurikääpää! Ajattelin, että se auttaisi häntä.  Jyväskylästä Pelkosenniemelle oli  matkaa 750km.

Jotkut väittivät, että en voisi pyöräillä niin pitkää matkaa, koska  en ole koskaan pyöräillyt kuin kaupungissa. Minua nauratti. Ajattelin, että osaan pyöräillä niin mikään ei ole esteenä.  En ottanut edes rengaspaikkoja tai pumppua matkaan. Otin teltan, makuupussin ja repullisen vaatteita. Suolaa, kuivattuja marjoja ja  jotain pientä evästä.

Ajoin päivässä 80-200 kilometriä. En ottanut matkasta mitään stressiä, enkä ajatellut,  tänään pitää ajaa sen ja sen verran. Pulkkilassa pysähdyin ABC:lle. Siellä tuli tunne, että laitan teltan pystyyn. Sitten hihkaisin ohikulkevalle nuorisolle ja kysyin,  että mihin kannattaa laittaa teltta. He kertoivat,  että heille mahtuu yöpymään ja heillä on illalla bileet. Lähdin sinne ja siellä tarjottiin heti ensimmäiseksi ruokaa. Pääsin tutustumaan mm. lestadiolaiseen poikaan ja heidän lampaisiin. He olivat ihanan vieraanvaraisia.

Aamulla lähdin jatkamaan matkaa. Yksi vaaratilanne tuli matkalla. Luotin väärään henkilöön Oulussa mutta osasin tilanteesta onneksi pois ajoissa. Sitten opin, että valitsen tarkemmin kenelle puhun. Koko matka meni kokonaisuudessaan loistavasti. Kerkesin nähdä mummoa vielä ja hän pääsi maistamaan pakurikääpää.

Äiti sanoi ennen lähtöäni,  että toteutan vähän niin kuin hänen haaveitaan nyt. Se tuntui kivalta. Äiti on kannustanut aina,  mitä ikinä olenkin tehnyt. Hän on myös oppinut sen, että jos puhun jostakin niin olen sen päättänyt. Ja teen sen minkä päätän.

Pyöräilin vielä seuraavana kesänä Helsinkiin, Turkuun ja  Ahvenanmaan ympäri.  Kävin tekemässä Tukholmassa pyörähdyksen.  Ja ajoin Porin, Rauman ja Tampereen kautta takaisin Jyväskylään.

>Homeiden vuoksi en voinut asettua mihinkään ja halusin kokea vapauden.  Olin vapaa etsimään itselleni sopivan elämän. Tutkin ravintoasioita useita vuosia kunnes löysin itselleni sopivan ja terveyttäni edistävän ruokavalion. Jotain silti puuttui vielä pitkään.

Viime huhtikuussa törmäsin tietoon endokannabinoidijärjestelmästä, ja tajusin, että rajattu ja muuten terveellinen ruokavalioni ei sisällä kannabinoideja ollenkaan! Siitä johtui huonounisuuteni  ihon kuivuus ja kutina. Söin terveellisesti mutta kehossani tieto  ei kulkenut optimaalisesti. Otin käyttöön Kannawayn täyden spektrin hamppuöljyn ja aika pian käytön aloitettuani tunsin sydämessäni: Tämä on minun juttu!

Otin selvää kuinka päästä mukaan bisnekseen. Opiskelin yötä päivää ja lähdin jälleenmyyjäksi elämäni ensimmäiseen verkostomarkkinointiyritykseen.
Kun lähdin mukaan, elimme vielä toimeentulotuella. Koska mies opiskeli niin mietin pitkään uskallanko sijoittaa edes yhteen pulloon. Lainasin ensimmäiseen pulloon rahat ja siitä se lähti.

Aloin voimaan kokonaisvaltaisesti paljon paremmin ja yllätyksekseni muutamassa kuukaudessa saavutin toimeentulossa tason jolla pärjätään nyt oikein hyvin koko perhe. Ensimmäistä kertaa elätän perheeni kokonaan omilla tuloilla. Syyskuussa perustin toiminimen Meri-Jane. Nyt olen kouluttaja, tiiminvetäjä ja Kannawayn titteleiden mukaan aluejohtaja.

Tieni hyvinvoinnin pariin  vei useita vuosia. Mutta se on intohimoni, voida hyvin ja auttaa muitakin saavuttamaan samaa. Kun viimein löysin tavan toteuttaa intohimoani hyvinvoinnin parissa työkseni  kaikki tapahtui vauhdilla kun pohjatyö oli jo ennestään tehty. Kaikki aiemmat kokemukseni ja tietoni ovat hyödyksi tässä työssä.

merijane.jpg

Mitä kaikkea työhösi kuuluu? 

Työhöni kuuluu asiakaspalvelua, läsnäolemista tiimilleni, tsemppausta ja ihmisten  koulutusta endokannabinoidijärjestelmästä. Viimeisin on tärkein osa tätä työtä. On tärkeää tuoda kannabinoidien merkitystä esille ja tätä uutta asiaa  ihmisten tietoisuuteen. Kehon suurin itsesäätelyjärjestelmä on endokannabinoidijärjestelmä ja hyvin moni ei ole kuullutkaan tästä.

Puhun tästä ihmisille ja  minulla on tiimi koulutettavana. Haluan jakaa hyväksi kokemiani tapoja uusille mukaan lähteville. Tämä työ on tiimityötä. Palkkakin määräytyy  sen mukaan miten yhdessä tiiminä menestymme. Kukaan ei jää yksin. Käyn esittelemässä tuotteita eri puolilla Suomea ja nyt pikkuhiljaa aletaan laajentamaan myös kansainvälisesti.  Työ on paikasta riippumatonta eli missä tahansa olenkin, voin työskennellä läppärin ja puhelimen avulla.

Suurin osa koulutuksista tapahtuu netin välityksellä. Live-esittelyitä olen muutaman kuukauden harjoitellut esiintymiskammoisena ja huomannut, että kun voin hyvin ja tunnen olevani kunnossa niin on helpompi olla esillä.  Itsevarmuus on kasvanut tässäkin. Uskallan puhua ihmisten edessä. Kun tiedän tekeväni hyvää  ja oma kokemus tuotteista on taustalla  vahva,  puhuminen tulee hyvin luonnostaan.

Autan ihmisiä voimaan hyvin, saamaan tasapainon mielen ja kehon välillä, mutta myös kasvamaan taloudellisesti vapaiksi. Autan ihmisiä toteuttamaan unelmiaan, olemaan oman elämänsä ohjaksissa. Tämä työ kasvattaa todella ja koen olevani tässä vasta alussa.

Mikä sai sinut innostumaan alasta jolla teet nyt töitä? 

Oma terveydentila pakotti ottamaan selvää ravinnosta pitkän ajan kuluessa.  Huomaan,  että ihmiset alkavat voimaan paremmin kun tekevät pieniä muutoksia ja lisäyksiä ruokavalioon. Kannabinoidien lisäys on nimenomaan ruokavaliomuutos. Paljon on työtä siinä saralla, että ihmiset ymmärtävät teollisuushampun ja marihuanan erot. Ne ovat eri kasveja. Eri näköisiä, niillä on eri ominaisuuksia ja  erilaiset käyttötavat. Hampusta voi valmistaa 50000 eri tuotetta! Se on kestävän kehityksen kasvi ja mielestäni  kestävän hyvinvoinnin perusta.

Olen haaveillut aina siitä, että saan päättää omat työaikani, työkaverini ja sen missä teen töitä. Nyt jos haluan tehdä töitä rannalla, se onnistuu. Jos haluan etelään, työ onnistuu sieltäkin. Hampusta olen lukenut tutkimuksia ensimmäisen kerran 10 vuotta sitten mutta silloin ala ei ollut vielä näin kehittynyt. Nyt aika on kypsä tälle.

Onko työ jota teet kutsumustyötäsi?

Kyllä! Hamppu on kiehtonut aina ehkä senkin vuoksi, miksi se on ollut kiellettyä ja kun on nämä lukuisat tutkimukset mitkä sen hyötyjä puoltaa. Oma kokemus vahvisti sen, että tätä tietoa haluan lähteä jakamaan muillekin. Ylipäätään ihmisten auttaminen on kutsumustyöni. On hienoa, että  jatkuvasti tiimiini tulee uusia persoonia.  Saan tavata erilaisia ihmisiä ja elämä on rikastunut silläkin saralla paljon. Tämä on myös työ jota voin tehdä lasten ehdoilla kotoa käsin ilman, että heidän tarvitsisi olla hoidossa pitkiä päiviä.

Mikä on työssäsi parasta?

Ihmisten auttaminen, yhteen hiileen puhaltaminen.  Toisen menestyksestä iloitsee koko tiimi. Työ on todella monipuolista. On hienoa, että voin kehittyä ja oppia koko ajan uutta.

Mikä haastavinta?

Ajanhallinta. Tämä on minulle elämäntapa ja haastavinta on se, että tahtoisi olla jatkuvasti tekemässä. Ideoita on pää täynnä, mutta aikaa on rajallisesti pienten lasten kanssa.

Kannustettiinko sinua yrittäjyyteen  lähipiirissä vai koitko vastustusta?

En ole koskaan kysellyt tai tarvinnut kannustusta. Kokeilen eri asioita ja jatkan niiden parissa mitkä tuntuu itselle hyviltä. Vastustusta ei ole tullut.

Mistä saat eniten tukea ja apua toteuttaa unelmiasi?

Perheeltä tottakai! Toki Kannawaylla on myös todella tsemppaavat työkaverit.

Oletko onnistunut luomaan unelmatyösi?

Ehdottomasti! Vaikka tavallaan kaikki tapahtui ihan vain jakamalla sitä minkä itse koen tärkeäksi. Aikaa tähän olen toki käyttänyt mutta varsinaisesti työltä se ei kuitenkaan edes tunnu.

Minkälaisia haaveita ja tavoitteita sinulla on tulevaisuudelle?

Haaveena on jatkaa tässä työssä ja olla perheeni kanssa. Työn suhteen toivon, että kasvan tarpeeksi vahvaksi liideriksi jonka tiimissä kasvaa vahvoja itsevarmoja tekijöitä ja unelmiensa toteuttajia.

Toivon myös, että saisin viettää talvesta enemmän aikaa lämpimässä. En nauti kylmyydestä. Kaipaan valoa ja lämpöä. Tänä vuonna olenkin päässyt matkustelemaan enemmän kuin koskaan yhden vuoden aikana.

Missä erityisesti olet onnistunut?

Luomaan itselleni työn jossa voin kasvaa jatkuvasti niin henkisesti kuin taloudellisestikin ja päästä sitä kautta toteuttamaan omia ja muun perheen unelmia.

Kun katsot taaksepäin tekisitkö jotain toisin alussa?

En tekisi mitään toisin. Kaikki tapahtuu juuri niin kuin pitääkin.

Minkälaisen tsemppiviestin tahtoisit lähettää henkilölle joka miettii oman unelmatyönsä aloittamista?

Aloita tänään! Aloita kun  unelmasi on selvillä ja tiedät mitä haluat ja mitä et.  Ota elämäsi ohjat omiin käsiin ja lähde kokeilemaan. Esimerkiksi Kannawaylla riskejä ei ole. Kuka tahansa voi lähteä kokeilemaan olisiko se oma juttu.

Unelmat alkavat toteutua kun päätät tehdä töitä ja toimia niiden eteen.

Älä anna kenenkään muun määritellä kuka sinä olet, mitä sinä pystyt tekemään tai mitä et. Sinä olet ainutlaatuinen ja onnistut varmasti kun vain päätät niin. Jos sun sydän sanoo kyllä, niin älä epäröi!

Lisätietoja Merin myymistä hamppupohjaisista tuotteista ja työstä Kannawaylla löydät liittymällä näihin Merin ja hänen tiiminsä perustamiin fb-ryhmiin: 
Kannabinoidien Lähteellä
Laitetaanko sun unelmat toteen?

Voit myös ottaa suoraan Meriin yhteyttä tästä tai sähköpostitse  meri-m@hotmail.com

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: