Home Kultainen sulka Vaativuuden tunnelukko

Vaativuuden tunnelukko

by miaumai

Oletko tiukka itsesi ja läheistesi kanssa miten asioiden kuuluu hoitua? Haluat pitää kontrollin ja tiedät toistenkin puolesta miten asiat on hyvä hoitaa. Kärsit ehkä vaativuuden tunnelukosta joka saattaa pidemmän päälle uuvuttaa sinua henkisesti hyvin syvällä tasolla. Vaativuuden tunnelukko ja perfektionismi kulkevat usein käsikädessä. Vaativuuden tunnelukko eristää sinut siitä rakkaudesta jota eniten kaipaat. Olisko aika höllätä ja sallia itsellesi enemmän armoa ja myötätuntoa, mutta miten?

Sinulla on ehkä vaativuuden tunnelukko jos

– Koet että läheisesi ovat ongelmallisia koska eivät toimi haluamallasi tavalla.

– Olet uupunut, etkä tunne mielihyvää tai mielihyväsi on hyvin hetkellistä vaikka tekisit kuinka paljon asioita ja olisit tehokas.

– Olet jatkuvasti kireä muttet tiedä miten voisit helpottaa oloasi

– Koet jatkuvaa painetta tekemättömistä asioista tai siitä, että asiat olisi voinut aina tehdä paremmin

– Uhraat ilon ja onnen täyttäessäsi omat vaatimuksesi

– Sinun pitää olla paras kaikessa; et hyväksy toiseksi jäämistä.

– Yrität kovasti pitää lähes kaiken täydellisessä järjestyksessä.

Vaativuuden tunnelukon otteessa elävä ihminen uskoo aidosti sisimmässään että jos hänen puutteensa ja vajavuutensa paljastuu muille hän ei ole enää toisten mielestä rakastatettava. Hänen tarvitsee siis ikuisella suorittamisella ansaita oma ja toisen hyväksyntä. Vain suorittamalla on jonkin arvoinen. Tuo on kuitenkin jatkuva oravanpyörä josta ei ole muuta ulospääsyä kuin purkaa tuo tunnelukko.

Vaativuuden tunnelukko syntyy yleensä lapsuudessa siitä että ole ei huomioitu tarpeeksi omana itsenä. Ei nähty sitä pientä lasta joka olit ilman suorittamista ja pärjäämistä. Jos sait kehuja vain kun onnistuit jossain palkkiojärjestelmä jäi aikuisenakin päälle niin, että vielä nykyäänkin koitat saada huomiota tekemisen kautta. Mikään määrä tekemistä ei kuitenkaan kuro umpeen tunnevajetta. Tunnelukon synnyn syyt ovat tottakai myös paljon moninaisemmat mutta tämä voi olla yksi tekijä.

Tunteet voi eheyttää vain tunteiden kautta, ei tekemisen eikä muunkaan fyysisen kautta. Tiedät sen ehkä itsekin jossain syvällä sisimmässäsi muttet saa siihen otetta etkä osaa toimia toisin. Kärsit siitä kaavasta johon oma mielesi sinua väkisin puskee muttet tiedä miten muutenkaan toimisit…

Vaativuuden tunnelukko uuvuttaa sinua ja voi saada aikaan kireää ilmapiiriä läheisten kanssa. Vaativuuden tunnelukosta vapautuminen tuo elämään lisää rentoutta, lempeyttä ja myötätunta itseäsi kohtaan. Kun olet päässyt irti vaativuuden tunnelukon kahleesta opit näkemään arvosi ilman jatkuvaa suorittamista. Tunnelukkojen vapautuessa avautuu eteen aivan toisenlainen oleminen. Rennompi, rakastavampi ja myötuntoisempi suhde niin itseen kuin toisiinkin.

Kun tunnelukot eivät enää hallitse käytöstämme saamme ja tunnistamme vihdoin sen mitä olemme koko elämämme kaivannut. Opimme ottamaan vastaan sitä aitoa ja eheyttävää huomiota ja rakkautta mitä vaille olemme kokeneet jääneemme. Tunnelukoista on mahdollista vaputua sja siihen on tarjolla apua.

Tunnelukon purkamisessa voit käyttää apuna Avaamon terapian Vaativuuden tunnelukon purkamiseen tarkoitettua kurssia jossa käydään askel askeleelta läpi vaativuuden tunnelukon havainnoimista ja tunnistamista.

Kurssin tarjoamien tehtävien avulla pääset lähemmäksi tunnelukon syntyyn vaikuttaneita tekijöitä.  Kurssin loputtua olet tullut tietoisemmaksi omasta käyttäytymisestä ja sen juurisyistä. Tämä tietoisuus voi auttaa sinua lopulta vapautumaan tunnelukon kahleesta. 

Saat Avaamo Terapian valikoimista
kaikki verkkokurssit nyt 10% alennuksella
syöttämällä maksukohdassa koodin
MAIJU17

Siirry Avaamo Terapian verkkokauppaan.

* Tämä kirjoitus on tehty yhteistyössä Avaamo Terapian kanssa. *

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: