Home Luonto Välitön apu hyttysenpiston kutinaan eteerisestä öljystä

Välitön apu hyttysenpiston kutinaan eteerisestä öljystä

by miaumai

Vaivaako hyttysen jättämät paukamat kutittaen iltaisin ja öisin niin ettet saa nukuttua? Pääsikö alkukesän hyttysten paljous yllättämään? Olen löytänyt ainakin yhden täsmälääkkeen lievittämään hyttysten aiheuttamassa piinassa. Kaneleiden sukuun kuuluvasta puusta uutettu eteerinen öljy lievittää hyttysenpisto kohdan kutinaa ihan välittömästi. Pieni sipaisu tätä öljyä pistos kohtaan auttaa ahdistavaan kutinaan samalla sekunnilla. Omasta kokemuksestani tiedän sen toimivan.

En ole vielä keksinyt täydellistä hyttysenkarkotus keinoa mutta tänä alkukesänä hyttyset tuntuu olevan melko äkäisiä ja niitä on paljon! Eri eteeristen öljyjen sanotaan auttavan hyttysten ja punkkien karkotukseen mutta itse en ole vielä niitä testaillut juurikaan. Tässä on kyllä kesä aikaa kokeilla niitäkin, koska tämän hetkisen tilanteen perusteella hyttyskesästä näyttäisi tulevan melko runsas. Etelä-Suomessa niitä ainakin on jo riittämiin.

Parasta olisi löytää toimiva luonnollinen hyttyskarkote, mutta sitä minulla ei ole nyt tässä kohtaa ainakaan vielä tarjota. Mutta kun vahinko on jo tapahtunut ja verenimijät pommittaneet jalat tai selän paukamille niin kotoani löytyy kyllä täydellinen apu  kutinaan. Yksi sipaisu tätä eteeristä öljyä riittää ja kutina on samantien poissa.

presley-roozenburg-531317-unsplash.jpg

Olen aiemminkin kirjoittanut tästä indonesialaisesta luonnon omasta myös kipuja välittömästi helpottavasta eteerisestäöljystä. Voit lukea jutun tästä. Ja yllättävää kyllä paitsi kipuihin se auttaa myös hyttysenpiston aiheuttamaan kutinaan. Ajattelin vinkata tästä koska ainakin meillä päin iltaisin kimppuun hyökkää ihan hyttysarmeija ja ne tekevät isoja paukamia onnistuessaan pistämään.

Vauhti saa olla aika kova kun iltakävelyllä kiiruhdetaan kotiin päin ettei hyttyset pysy matkassa. Varsinkin varjokohdissa hyttysiä tuntuu olevan aina paljon. Ja kun mennään taaperon verkkaista vauhtia niin ehditään saada osumaa oikein kunnolla. Lapsille on noussut ihan kunnon patteja otsaankin. Valitettavasti pienille lapsille en öljyä suosittele käytettäväksi mutta 12-vuotiasta ylöspäin se soveltuu laimennettuna iholle.

Öljy on peräisin Indonesiasta ja paikalliset käyttävät sitä kiputilojen lisäksi myös väsymykseen. Myyn tätä öljyä omassa verkkokaupassani. Sitä myydään luontaistuotekaupoissa Australiassa ja Usassa. Osta öljyä itsellesi kokeiluun tästä.
Itse myyn öljyä 100%:sena sekä oliiviöljyyn sekoitettuna 50%:sena seoksena. Öljy tulisi laimentaa aina ennen käyttöä iholle. Saatavilla on 10ml, 20ml, 30ml ja 50ml pulloja.

LUONNON OMAA KIPUÖLJYÄ SAATAVILLA VERKKOKAUPASTANI.

Kertokaahan tämän postauksen kommentteihin myös parhaat vinkit hyttystenkarkoitukseen niin pistetään kokeiluun. Olen kuullut ainakin sitrusöljyjen ja laventelin auttavan karkottamaan hyttysiä mutta käytännön kokemusta minulla ei vielä ole. Öljyt unohtuvat aina matkasta ja muistuu mieleen yleensä vasta kun hyttysen ininä alkaa kuulua jo korvassa.

Kotimaisista kasveista olen kuullut suopursun toimivan hyttysenkarkottimena mutta siitäkään en voi käytännönkokemusta jakaa. Suopursu on ainakin lievästi myrkyllinen joten sitä ei myöskään lapsille suositella. Kertokaahan oletteko saaneet kotimaan villiyrteistä apuja hyttysten kanssa.

 

SAATAT PITÄÄ MYÖS NÄISTÄ

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: